• C Novo mesto
  • 11:45
  • Sob, 15.06.2024

Neurje po Sloveniji povzročilo poplave in škodo

Slovenijo je včeraj zajelo močno neurje, ki je povzročilo poplave in nanose naplavin v več občinah. Najhuje je bilo v Šmarju pri Jelšah, Jesenicah in Krškem.

Šmarje pri Jelšah-poplavljene ceste in kletni prostori

Ob 22.30 so močne padavine v občini Šmarje pri Jelšah povzročile poplavljanje cest in kletnih prostorov stanovanjskih ter večstanovanjskih hiš. Voda je hitro narasla, kar je presenetilo prebivalce, ki niso uspeli pravočasno zaščititi svojih domov. Lokalni gasilci so nemudoma priskočili na pomoč in začeli s črpanjem vode iz poplavljenih objektov.

Jesenice-meteorna voda zalila pet objektov

Približno ob 20. uri je v občini Jesenice meteorna voda zalila pet objektov. Gasilci so se hitro odzvali in začeli reševati premoženje prebivalcev. “Voda je nenadoma začela vdirati v naše prostore. Hvaležni smo gasilcem za hitro in učinkovito posredovanje,” je povedala ena izmed prizadetih prebivalk.

Krško-naplavine na dvorišču in cestišču

V občini Krško, natančneje v kraju Sotelsko, je neurje povzročilo nanos naplavin na dvorišče stanovanjske hiše in cestišč. Gasilci PGE Krško in cestno podjetje so se nemudoma lotili čiščenja terena.

Neurje, ki je včeraj zajelo Slovenijo, je ponovno opozorilo na ranljivost naših naselij pred naravnimi ujmami. Hitra in učinkovita reakcija gasilcev in drugih služb pa je pokazala, kako pomembno je sodelovanje in pripravljenost na takšne situacije. Prebivalci prizadetih območij upajo, da se bo vreme kmalu umirilo in da bodo lahko začeli z odpravljanjem škode, ki jo je povzročilo neurje.

Priprava: NaDlani

Vir: Spin