Nevaren predmet v centru Ljubljane, evakuacija objekta in intervencija reševalnih služb

17. maj. 2024, ob 11.16
Posodobljeno pred 24 dnevi
6
60 SEK

Danes zjutraj, okoli 8.45, je bila policija obveščena o možni prisotnosti nevarnega predmeta v eni izmed ustanov v centru Ljubljane.

policija

Zaradi resnosti situacije je bil objekt nemudoma evakuiran, intervencijske službe pa so hitro prispele na kraj dogodka, da bi preverile in odstranile morebitno grožnjo.

Obvestilo o možnem nevarnem predmetu je sprožilo takojšnje varnostne ukrepe. Policija je objekt obkrožila in postavila varnostni kordon, da bi zagotovila varnost mimoidočih in preprečila dostop do območja. Evakuacija je potekala mirno in brez incidentov, zaposleni in obiskovalci pa so se hitro in disciplinirano odzvali na navodila varnostnega osebja.

Na kraj dogodka so prispele specializirane enote za razstrelivo in nevarne snovi, ki bodo opravile podroben pregled objekta. “V takih primerih je naša prioriteta varnost ljudi,”

“Temeljito bomo pregledali objekt in se prepričali, da ni nobene neposredne nevarnosti, preden bo dovoljen ponovni vstop.”

Medtem ko intervencijske službe opravljajo svoje delo, je območje centra Ljubljane delno zaprto za promet. Policija poziva prebivalce in obiskovalce, naj se izogibajo območju in sledijo navodilom varnostnih organov. Prav tako so vse sosednje stavbe in ustanove obveščene o situaciji in pripravljenosti na morebitne dodatne ukrepe.

Priprava: NaDlani

Vir: PU Ljubljana

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

6
60 SEK