• 6.36C Novo mesto
  • 03:55
  • Sre, 20.11.2019

Neverjetno! Starši grabili darila, otroci ostali brez – FOTO

Tudi šentjernejski otroci so se razveselili Miklavža, decembrskega prvega dobrega moža. V ponedeljek se je Miklavž v družbi angelčkov pripeljal na plac’ in pozdravil najmlajše.

ŠENTJERNEJ – Miklavž se je pripeljal s kočijo, ki jo je vozil Franci Gregorič iz Grobelj. Otroci so ga z velikim navdušenjem in veseljem pričakali na trgu, kjer je bila na voljo tudi stojnica, na kateri so članice Društva kmetic Šentjernej pekle šmorn in ga brezplačno delile med otroke in njihove starše. Otroci so svoje želje in pričakovanja izrazili z risbicami, ki so jih prinesli Miklavžu. Druženje je bilo veselo, sproščeno, praznično in prijetno, predvsem ob petju otroškega cerkvenega zborčka, ki ga vodi Mirjam Šolar. Pripravili so tudi posebno zgodbico, ki je otrokom pokazala razliko med dobrim in zlem. Tako so se predstavili tudi parklji in angelčki.

A vse le ni potekalo po načrtih …

Neverjetno: starši grabili po darilih!

Glavni namen dogodka je bilo druženje otrok z Miklavžem ter tudi s petelinom Jernejem, ki je prišel pogledati, koliko pridnih otrok je v Šentjerneju. Ti so dobili skromna darila, a vse ni šlo gladko.

»Res, da so nekateri otroci na koncu ostali brez daril, saj so nekateri straši jemali kar po tri pakete, vzeli pa so tudi županovo vino, ki je bilo pripravljeno za vse tiste, ki so vložili veliko truda v prireditev. Videti je bilo, kot da so nekateri starši prišli zgolj zaradi darila. Starši bi morali biti vzor otrokom in jim v tem primeru pokazati strpnost pri čakanju na darilo. Bilo pa je vse drugače kot tako,« so zapisali na šentjernejski občini.

Res je, Miklavž je včasih nosil sladkarije in sadje, danes pa so pričakovanja preprosto že prevelika. Potem pa se čudimo, da otroci ne znajo več ceniti malenkosti, ne poznajo strpnosti, prijaznosti in dobre volje, so še okrcali tiste, ki so si grabili darila in tako preostale otroke prikrajšali zanje.

Občina sicer pripravlja največje obdarovanje otrok z darilom dedka Mraza v Kulturnem centru Primoža Trubarja 17. decembra. Ob tem se zahvaljujejo vsem, ki so prostovoljno sodelovali.

Vir in foto: Občina Šentjernej, M. S.