Nezanesljiva vožnja razkrila voznika tovornjaka pod vplivom kokaina na celjski avtocesti

23. apr. 2024, ob 15.12
Posodobljeno pred 7 dnevi
7
100 SEK

Celje, Slovenija – Na avtocesti v bližini Celja so policisti Postaje prometne policije v ponedeljek dopoldne obravnavali voznika tovornega vozila, ki je svojo vožnjo izvajal na nezanesljiv način, kar je vzbudilo sum na prisotnost alkohola ali drog. Kljub negativnemu alkotestu je nadaljnji hitri test za droge pokazal prisotnost kokaina v organizmu voznika.

slika je simbolična

 

V postopku na počivališču Lopata so policisti najprej izvedli standardni alkotest, ki pa ni pokazal prisotnosti alkohola. Zaradi nadalje nezanesljive vožnje pa so vozniku opravili tudi hitri test na droge, ki je potrdil prisotnost kokaina. Voznik, katerega ime ni bilo razkrito, je odklonil strokovni pregled, je sporočila predstavnica PU Celje, Milena Trbulin.

 

Kot rezultat testa je vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje in mu je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje. Obdolžilni predlog je bil poslan na Okrajno sodišče v Celju, kjer vozniku grozi globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Milena Trbulin je ob tem poudarila: “Prepovedane droge, podobno kot alkohol, bistveno poslabšajo zmožnost voznika za varno udeležbo v prometu. Vožnja pod vplivom kokaina pri voznikih vzbuja pretirano samozavest, njihovo vedenje pa je nepredvidljivo, kar je na avtocesti, kjer so hitrosti visoke, gostota prometa pa velika, še posebej nevarno.”

Poleg vožnje pod vplivom drog, je bil voznik kaznovan še za dodatni prekršek – v digitalnem tahografu je imel vstavljeno kartico, ki je potekla že februarja letos. Zaradi tega prekrška je vozniku izrečena dodatna globa v višini 2.000 evrov.

Kje zobozdravstvene storitve rušijo rekorde v cenah?
Ali ste vedeli, da so lahko cene za enako zobozdravstveno storitev v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji različne tudi do skoraj 3-krat? Pri izbiri pravega zobozdravnika ni samo strokovnost tista, ki šteje – pomembna je tudi cena. Primerjava cen za zobne prevleke, mostičke, implantate in zobne aparate lahko razkrije presenetljive razlike.

Ne le voznik, ampak tudi samostojni podjetnik, za katerega je voznik opravljal prevoze, bo deležen kazni. Policija je zoper podjetnika sprožila hitri postopek z izdajo odločbe, v kateri je predvidena globa v znesku 4.000 evrov.

Ta incident poudarja pomen strogih kontrol in nadzora v cestnem prometu, zlasti pri profesionalnih voznikih, ki prevažajo tovor. Varnost na cestah je ključna in vožnja pod vplivom substanc, ki lahko vplivajo na sposobnost varne vožnje, predstavlja resno grožnjo tako za voznika kot za ostale udeležence v prometu. V luči tega dogodka policija napoveduje okrepljene kontrole in ničelno toleranco do vožnje pod vplivom prepovedanih substanc.

Vir: PU Celje

7
100 SEK