• 24.48C Novo mesto
  • 16:48
  • Pet, 13.09.2019

Nemški državljan do smrti napadel policista, na koncu si z nožem sodil sam

Tragična vest prihaja iz okolice Brežic, natančneje iz vasi Žejno, kjer je domnevno 22-letni nemški državljan z nožem zabodel policista v predel prsi. Hudo poškodovanega 30-letnega policista so reševalci nujne medicinske pomoči prepeljaji v bolnišnico, kjer je kasneje poškodbam podlegel. 

BREŽICE – Kot so potrdili na PU Novo mesto, se je tragedija zgodila nekaj pred 11. uro, ko je 22-letnik zabodel policista. Policisti so bili na kraj napoteni zaradi klicev občanov te obmejne vasice, ki so zatrjevali, da se po vasi potika neznani moški. Po besedah očividcev je bil sumljivi moški oblečen v rdečo majico in dolgo trenirko, govoril pa naj bi v angleškem jeziku. Policist ga je želel legitimirati in to je bil razlog, da ga je moški zabodel.

Rana v prsnem predelu je bila za mladega policista prehuda in je slabi dve uri pozneje izgubil bitko z življenjem. Neznani moški je po napadu zbežal in si v bližini z nožem sodil sam. Vse okoliščine kriminalisti in policisti še preiskujejo.

Sindikalisti v policiji se po zadnjem napadu bojijo, da bo le še huje

 

Današnji dogodek je zgolj dokaz, da se dela policistov ne da primerjati z delom uradnika, je v izjavi po dogodku dejal predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič. “Takšni dogodki se zdaj očitno dogajajo že vsako leto in bojim se, da bo samo še huje,” je dodal.

Na vprašanje, ali so policisti dovolj opremljeni, da lahko oprema prepreči najhuje, pa odgovarja, da pri takšnih zahrbtnih napadih, do katerega naj bi danes prišlo v Brežicah, tudi oprema ne more veliko pomagati. Da so takšne tragične novice prepogoste, so v Policijskem sindikatu Slovenije opozorili tudi v sporočilu za javnost. Takšni dogodki dokazujejo, kako nevaren je poklic policista in s kakšnimi situacijami se podcenjeni slovenski policist vsakodnevno srečuje pri zagotavljanju varnosti državljanom, so navedli. STA/D.R.