Neznanec na e-skiroju povzročil hudo nesrečo v Ljubljani, policija išče priče

06. apr. 2024, ob 23.12
Posodobljeno pred 24 dnevi
42
90 SEK

V petek, 5. aprila 2024, okoli 18:30 se je na pločniku Šmartinske ceste, v neposredni bližini križišča z Ameriško ulico v Ljubljani, zgodila prometna nesreča, ki je pritegnila pozornost javnosti.

Incident je vključeval voznika električnega skiroja in peško, pri čemer je peška utrpela hude poškodbe. Kljub resnosti situacije je voznik e-skiroja kraj nesreče zapustil, ne da bi peški nudil pomoč ali posredoval svoje kontaktne podatke.

To dejanje je sprožilo iskalno akcijo s strani lokalnih policijskih sil, ki sedaj pozivajo javnost, da priskoči na pomoč pri identifikaciji in iskanju omenjenega voznika. Ob upoštevanju naraščajoče priljubljenosti električnih skirojev kot sredstva za prevoz po mestnih središčih, ta incident ponovno odpira vprašanja o varnosti pešcev in pravilnem obnašanju voznikov tovrstnih vozil.

V zvezi z razjasnitvijo okoliščin nesreče, so oblasti izdale poziv pričam dogodka, da se oglasijo in posredujejo informacije, ki bi lahko pripomogle k razrešitvi primera. Kontaktne številke, na katere lahko priče sporočijo informacije, so 113 ali (01) 586 76 00. Prav tako je izdan poziv vozniku e-skiroja, da prevzame odgovornost za svoja dejanja in se javi na Policijski postaji Ljubljana Moste na Tovarniški ulici 50 v Ljubljani.

Ta dogodek odraža širšo problematiko varnosti v urbanem prometu, še posebej v luči vedno večje prisotnosti električnih skirojev in drugih podobnih prevoznih sredstev. Spodbuja k razmisleku o potrebi po strožjem nadzoru in regulaciji uporabe teh naprav, kot tudi o osveščanju uporabnikov o pomembnosti odgovornega vedenja na cestah.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Primer prometne nesreče na Šmartinski cesti služi kot opomin, da morajo biti varnost, skrb za sočloveka in odgovorno ravnanje vedno na prvem mestu, ne glede na način prevoza, ki ga izberemo. V tej luči, oblasti in skupnost kot celota pozivajo k večji previdnosti in medsebojnemu spoštovanju na cestah, da bi preprečili podobne incidente v prihodnje.

42
90 SEK