• C Novo mesto
  • 03:00
  • Ned, 21.04.2024

Nov „rekord“ slovenskih železnic: sedem ur iz Ljubljane do Sežane

Vlak pa se je ustavil zaradi okvar zavor.

LJUBLJANA – „Ko se strga, je treba kar nekaj časa, da se takšna stvar sanira. Dejstvo je, da so varnostni protokoli takšni, da potniki v tistem trenutku ne smejo iz vlaka. Po navadi se to zgodi na takšnih območjih, kjer niti ne moreš zraven. Proga ni samo tam, kjer je postaja, ampak gre tudi čez območja, kjer ni dostopa. Takrat ni nobene dobre rešitve, so samo slabe. Kar se tiče potnikov, je ključno za nas, da se nobenemu nič ne zgodi. Zato so bili potniki žal v vlaku dlje časa, kot je bilo to sprva mišljeno,” je danes generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes hitel pojasnjevati, zakaj so pravo kalvarijo doživeli potniki na vlaku Ljubljana – Sežana.

Krive zavore

Kot poroča Rtvslo.si, je vlak iz Ljubljane odpeljal ob 16.15, so v Sežano prispeli šele 20 minut čez enajsto zvečer. Kaj se je zgodilo? Vlak je obstal na mostu med Borovnico in Logatcem, in potrebovali so kar pet ur, da so jih prepeljali do Logatca in nato naprej do Sežane. Kot dodaja TV Slovenija, je eden od potnikov rabil zdravniško pomoč, ostali so čakali v mrazu in temi. Vlak pa se je ustavil zaradi okvar zavor.

Iz Maribora v Ljubljano so potovali kar osem ur! Slovenske železnice: Dobili bodo denar za vozovnice (nadlani.si)

Potnike so sprva nameravali preseliti na drug vlak, vendar so progovni prometniki v Postojni presodili, da bi bilo preveliko tveganje. Potem so čakali vlak iz Sežane, a ni bil pripravljen za na pot. Potem so pripeljali garnituro iz Ljubljane, a so zaradi mraza, tako MMC, rabili dve uri, da so jih dali skupaj.

Tožbe bodo?

“Povrnili jim bomo vse stroške, ki so jih imeli in poskušali najti kakšno drugo rešitev zanje, kako jim olajšati oziroma se bolj oddolžiti,” je sklenil Dušan Mes… Upajoč, da ne bo odškodniskih tožb… Ki bile povsem na mestu.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: SŽ