• 2.66C Novo mesto
  • 12:45
  • Tor, 19.01.2021

Nova judo medalja za Slovenijo

Jutri bo kot zadnji slovenski predstavnik v Katarju nastopil Vito Dragič v kategoriji nad 100 kilogramov. V svojem prvem dvoboju se bo spopadel z Ukrajincem Khammo.

DOHA – Drugi dan tekmovanja v Katarju si je Andreja Leški priborila svojo prvo kolajno na Mastersih. Edini dvoboj, ki ga je izgubila je bil proti kasneje srebrni Japonki Nabekura.

Svoj uvodni nastop na Mastersu je Andreja Leški pričela z zmago nad Alžirko Balkadi. V osmi minuti borbe si je Andreja priborila ippon s končnim prijemom v parterju. V dvoboju z Madžarko Ozbas, v katerem je ves čas prevladovala, si je minuto pred koncem priborila prednost wazarija v parterju in jo uspela zadržati do konca dvoboja. Japonka Nabekura je bila v četrtfinalu premočna in si s končnim prijemom v parterju priborila zmago. Andreja se je tako uvrstila v repasaž, kjer se je pomerila s Kubanko Del Toro Carvajal. Skozi celoten dvoboj je Andreja prevladovala in nasprotnici si prisodili tri kazni, zadnji dve zaradi lažnih napadov. V borb za bron se je Andreja pomerila z Avstrijko Krassakovo. V preteklosti sta se na blazinah že spopadli trikrat od tega je dve borbi dobila Andreja in eno Krassakova. Prednost si je z metom za wazari priborila Andreja v drugi minuti, zmago pa si je zagotovila z lepim metom za ippon v zadnji minuti rednega dela. S tem si je priborila bronasto kolajno v kategoriji do 63 kilogramov in veliko kvalifikacijskih točk za olimpijske igre v Tokiu.

Jutri bo kot zadnji slovenski predstavnik v Katarju nastopil Vito Dragič v kategoriji nad 100 kilogramov. V svojem prvem dvoboju se bo spopadel z Ukrajincem Khammo.

Pripravil: JZS, Nadlani.si
Foto: JZS