• C Novo mesto
  • 08:25
  • Pet, 27.01.2023

Novo žarišče v Vipavi: kar devet okuženih!

Zaposleni so v karanteni, eden od okuženih stanovalcev je že premeščen na infekcijsko kliniko.

VIPAVA – Kot je to že v navadi, je bilo tudi to soboto manj testiranj na COVID-19. Opravili so 716 testov, od tega je bilo 21 novih okužb. Vlada Republike Slovenije je postregla še z nekaj številkami: 106.368 testov na novi koronavirus, 1700 potrjenih okužb, 111 smrtnih žrtev.

Problem v Vipavi

Se je pa izkazalo, da se je spet zapletlo v enem od domov za starejše občane. To pot je težava v Vipavi, kjer je Center starejših Pristan Vipava zaprt za vse obiskovalce.

„Obveščamo vas, da je Center starejših Pristan Vipava do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce. Razlog zaprtja je vdor virusa med stanovalce Centra in zaposlene. Dne 5.7.2020 ob 8:00 imamo okužene 4 stanovalce in 5 zaposlenih. V Centru smo sprejeli dodatne ukrepe za zajezitev prenosa okužbe med stanovalci in zaposlenimi. Sodelujemo z epidemiologom, NIJZ in ostalimi strokovnjaki,“ so zapisali danes ob 8. uri zjutraj.

Na infekcijsko kliniko

Zavod vodi Martin Kopatin, ki je z ekipo že začel izvajati vse ukrepe in protokole, ki so predvideni za take primere. Zaposleni so v karanteni, eden od okuženih stanovalcev je že premeščen na infekcijsko kliniko.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zavod Pristan