Novorojenček, okrvavljen in poškodovan, najden v smeteh

14. maj. 2024, ob 09.16
Posodobljeno pred 24 dnevi
19
60 SEK

V petek zvečer je na območju Zaprešića pri Zagrebu prišlo do grozljivega odkritja. Lokalni prebivalci so v smeteh našli novorojenčka, zavitega v odejo in okrvavljenega. Incident je hitro pritegnil pozornost oblasti in lokalne skupnosti.

Policija je potrdila, da je bil novorojenček ob najdbi v kritičnem stanju s poškodbami glave. “Dojenček je bil ves okrvavljen in imel poškodovano glavo,” je povedal predstavnik policije. Otrok je bil nemudoma prepeljan v zagrebško bolnišnico Sveti Duh, kjer so ga zdravniki stabilizirali. Po zadnjih informacijah je izven življenjske nevarnosti.

Policija je preiskavo začela po tem, ko so prejeli klic okoli 23. ure. Na kraju dogodka so našli tudi 15-letnega otroka, ki je mimoidoče prosil za pomoč. Trenutno še ni jasno, ali je ta mladoletnik povezan z novorojenčkom ali je šlo za naključno prisotnost.

Preiskava dogodka še poteka, policija pa skuša ugotoviti okoliščine, ki so privedle do te šokantne situacije. Skupnost je pretresena, oblasti pa pozivajo vse, ki bi lahko nudili kakršnekoli informacije, da se javijo in pomagajo pri razjasnitvi primera.

Dogodek je sprožil tudi širšo javno razpravo o socialnih vprašanjih in sistemski podpori za ranljive skupine, še posebej v luči zaščite najmlajših in najbolj ogroženih.

Priprava: NaDlani.si

19
60 SEK