• C Novo mesto
  • 09:03
  • Pon, 23.05.2022

O plovbi na akumulacijskem jezeru HE Boštanj

Občina Sevnica jutri pripravlja posvet o plovbi na akumulacijskem jezeru HE Boštanj, na katerem bo moč podati pripombe na novi predlog uredbe, ki so jo pripravili na pristojnem ministrstvu.

 

 

SEVNICA – Na Ministrstvu za kmetijstvo in okolje so pripravili nov predlog Uredbe o uporabi plovil na motorni pogon na akumulacijskem jezeru HE Boštanj na reki Savi. A na Občini Sevnica opozarjajo, da ta pomeni bistven odmik od osnovnih pričakovanj občine in predloga uredbe, ki je že bil izdelan in usklajen med vsemi deležniki v letu 2009. Občina Sevnica zato želi pred posredovanjem mnenj in pripomb na predlog uredbe ministrstvu opraviti posvet z zainteresirano javnostjo glede predloga uredbe.

 

Zato Občina Sevnica vse zainteresirane vabi na sestanek o plovbi na akumulacijskem jezeru HE Boštanj, ki bo jutri, 14. januarja ob 16. uri, v sejni sobi Občine Sevnica.

 

Na sestanku bo mogoče podati konkretne pripombe na besedilo osnutka Uredbe o uporabi plovil na motorni pogon na akumulacijskem jezeru HE Boštanj na reki Savi, ki je objavljen tudi na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje.

 

Občinska uprava Občine Sevnica