• C Novo mesto
  • 05:57
  • Tor, 21.03.2023

Ob novi mirnopeški osnovni šoli bodo zgradili še športno dvorano

Dolenjska Občina Mirna Peč je danes podpisala izvajalsko pogodbo za gradnjo športne dvorane ob leta 2012 zgrajeni Osnovni šoli Toneta Pavčka, v okviru katere deluje tudi otroški vrtec. Za gradnjo nekaj več kot 960.000 evrov vredne dvorane, ki bo namenjena športnim dejavnostim in kulturnim prireditvam, bo dve petini denarja prispevala država.

MIRNA PEČ – Na mirnopeški občini so ob podpisu pogodbe z idrijskim izvajalcem SGP Zidgrad ocenili, da gradnja nove osnovne šole z otroškim vrtcem in športno dvorano sodi med največje in pomembnejše občinske projekte. Ker je šlo oz. gre za zajeten denarni zalogaj, pa so naložbo prepolovili.

Tako so najprej zgradili šolo in vrtec v vrednosti nekaj več kot 6,4 milijona evrov, konec tekočega šolskega leta pa bodo začeli graditi še športno dvorano, ki bo namenjena šolski in popoldanski rekreativni vadbi ter športnim in kulturnim prireditvam. Pri obeh naložbenih delih je z dvema petinama denarja sodelovalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, so dodali.

Po podatkih svetovalke za družbene dejavnosti in investicije na občini Mirna Peč Nataše Rupnik so novo športno dvorano, ki bo stala za vzhodnim šolskim vogalom, zasnovali kot pravokotni objekt s prisekano poševno streho in neposrednim vhodom iz šole ter vhodom za zunanje obiskovalce. V njej bosta dva vadbena prostora, polovica stavbe pa bo vkopana.

Njeno zidovje bo železobetonsko, ostrešje leseno, za kritino pa so v glavnem predvideli toplotno izolirane pločevinaste plošče.

Da bi bila gradnja za šolski pouk čim manj moteča, so začetek gradnje predvideli ob koncu šolskega leta. Do konca koledarskega leta jo nameravajo zgraditi do t. i. tretje gradbene faze, preostala dela pa naj bi končali junija prihodnje leto. Uporabi jo naj bi predali v šolskem letu 2017 do 2018.

Dvorana bo primerna za vadbo in tekmovanja prve državne košarkarske lige ter tekmovalni šport v rokometu, malem nogometu, odbojki in badmintonu v nižjih kategorijah. Za gledalce pa so na vzhodni strani dvorane predvideli tribuno z nekaj več kot 440 sedeži, je še povedala Rupnikova. STA/Foto: Občina Mirna Peč