Ob smrti 31-letnega motorista: “Ne vem, kako naj to napišem, bil je moj prijatelj, čeprav bi mu glede na starost lahko bil oče!”

03. jun. 2024, ob 21.37
Posodobljeno pred 2 mesecema
42
70 SEK

V prometnih nesrečah je umrlo kar sedem ljudi, policija pa je zabeležila 3754 kršitev, od tega več kot tretjino povezanih s prekoračitvijo hitrosti.

ZAGREB, SENJ – Minuli vikend je bil žalosten na hrvaških cestah: v prometnih nesrečah je umrlo kar sedem ljudi, policija pa je zabeležila 3754 kršitev, od tega več kot tretjino povezanih s prekoračitvijo hitrosti, so danes sporočili s Policijske uprave Zagreb, vest pa je priobčil Index.

Od najhujših kršitev so policisti poleg 1311 prekoračitev hitrosti zabeležili še 421 kršitev neuporabe varnostnega pasu, 307 kršitev vožnje pod vplivom alkohola in 145 kršitev nepravilne uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Največ kršitev zaradi vožnje pod vplivom alkohola, kar 91, je bilo ugotovljenih na območju splitsko-dalmatinske PU, medtem ko je bilo rekordno število prekoračitev hitrosti (166 kršitev) zabeleženo na območju Karlovca.

Huda nesreča pa se je v soboto zgodila pri kraju Vratnik, naselju na Hrvaškem, ki upravno spada pod mesto Senj Liško-senjske županije.

Žaluje

Tedaj je 31-letni motorist vozil iz smeri Senja proti Žuti Lokvi. Pri izvozu iz ostrega ovinka izgubil oblast nad motorjem in padel po cestišču. Odbilo ga je do varovalne metalne ograje, kjer je dobil hude poškodbe. Odpeljali so ga v bolnišnico Gospić, kjer pa mu podlegel poškodbam.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

„Ne vem, kako naj to napišem, bil je moj prijatelj, čeprav bi mu glede na starost lahko bil oče. Pred šestimi meseci sem mu pomagal pri porodu čudovite hčerke,“ pa smrt prijatelja objokuje zdravnik in tudi nekdanji hrvaški minister Darko Milinović.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

42
70 SEK