Ob smrti mladega športnika Urbana so se oglasili njegovi starši: “Zahvaljujemo se vam za vašo prisotnost in podporo v teh težkih trenutkih”

09. maj. 2024, ob 06.15
Posodobljeno pred 2 mesecema
100
150 SEK

Za mladega kolesarja usodna vožnja s kajakom.

LJUBLJANA – „Pretresla nas je tragična vest, da smo za vedno izgubili dragega člana Pogi Teama. V znak žalovanja je danes Tadej Pogačar na prvi etapi Gira na rokavu nosil žalni trak. Družini in vsem bližnjim izrekamo iskreno sožalje! V naših vrstah bomo mladega kolesarja izredno pogrešali, sedaj bo na nebu močno sijala ena zvezdica več,“ so zapisali na Facebook stran Pogi Teama, kolesarske ekipe mladih fantov, ki jih podpira prav Tadej Pogačar. Naš as je prvo etapo na dirki po Italiji, zasedel je 3. mesto, številni pa so opazili črni trak, ki ga je nosil v znak spoštovanja do pokojnega fanta.

Pomagajte

„Z globoko žalostjo v srcu vas obveščamo o izgubi našega dragocenega člana Urbana Prevca, ki nas je mnogo prezgodaj zapustil. V čast njegovega spomina in ljubezni do športa vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na zadnjem slovesu, ki bo potekal v četrtek, 9. maja 2024 ob 16.uri na Plečnikovih Žalah izpred vežice Cirila in Metoda. V duhu Urbanove predanosti športu in želje po podpori skupnosti, vas prosimo, da namesto sveč in cvetja prispevate na tekoči račun Unicefa TRR: SI56 0201 3025 9875 429, SKLIC: 60000, NAMEN: URBANUS, kjer bodo vsa zbrana sredstva namenjena športnim klubom, ki so bili del njegovega življenja, to so Pogi Team, KKK Ljubljana in Rod Sivega volka. S tem bomo skupaj nadaljevali njegovo zapuščino in podprli mlade športnike, ki sledijo njegovim stopinjam,“ pa so na Facebooku Pogi Teama objavili čustven zapis, pod katerega se je podpisala družina nesrečnega fanta, ki je bil tudi kolesar, smrtno pa se je ponesrečil na treningu kajaka na Savi Dolinki. Mladega kajakaša je potegnilo pod odlomljeno vejo, od koder so ga, po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje, potegnili blejski potapljači in gasilci ter ga oživljali do prihoda reševalcev. Kljub hitremu posredovanju je mladi športnik Kajak kanu kluba Ljubljana v bolnišnici žal izgubil najpomembnejšo tekmo – tekmo življenja.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Fant in pol

„Urban je od majhnega rad “delal” dobra dela, kot je temu sam dejal – očistil prah iz radiatorskih špranj, odstopil sedež starejšim na avtobusu, pridržal vrata, pomagal nositi vrečko starejši sosedi, sekati drva in pomagati pri “terenskih” opravilih starim staršem, očistiti avto očitu, namazati kolesarsko verigo bratu, skuhati mami jutranjo kavico za lepši dan, pomagati sošolcem pri učenju, srčno navijati za svoje kolesarje in veslače ter raziskovati in odkrivati naravo skupaj s svojimi taborniki. Bil je tudi ponosen Unicefov junior ambasador in vesel, da je lahko širil glas mladih in bil del uredniške skupine U-Reporta-a. Žal ga je usodna nesreča ustavila na njegovi edinstveni pot. S prispevki boste omogočili zaokrožiti njegova drobna dobra dela – z manjšim številom sveč in rož zanj, bo dodal zadnji svoj kamenček k ohranjanju narave, v kateri je tako neskončno užival ter zbrana sredstva podelil organizacijam, v katerih je najraje preživljal svoj prosti čas – skupaj s športniki, prijatelji, trenerji in vodniki ter skupaj z njimi rasel, se bogatil in postal pravi mladenič. Zahvaljujemo se vam za vašo prisotnost in podporo v teh težkih trenutkih. Naj Urbanov duh živi naprej skozi nas in skozi športe, ki jih je tako ljubil. Iskrena hvala! Družina Prevc in Pogi Team,“ še dodajo.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

100
150 SEK