Objestna množica v Ljubljani skoraj linčala policijo, potem je sledil odgovor policistov, zgodila se je nesreča

03. mar. 2024, ob 20.58
21
110 SEK

Namesto sodelovanja so bili priča nenavadnemu odporu: obkoljeni s številčno skupino, večinoma moških, ki so s telefoni v rokah beležili dogajanje, ob tem pa so se slišali glasni kriki in žvižgi.

LJUBLJANA – „Včeraj v večernih urah smo bili obveščeni o večji množici ljudi z vozili v garažnih hiši na območju Rudnika, ki povzročajo hrup in onemogočajo vožnjo uporabnikom garažne hiše,“ so za Žurnal24 povedali na ljubljanski policijski upravi.

Kaj se je zgodilo?

V sobotni noči je ljubljanski Rudnik, natančneje parkirišče trgovskega centra Supernova, postalo prizorišče nenavadnega dogodka. Po poročanju očividcev in objavljenih posnetkih na družbenih omrežjih je množica udeležencev nezakonitega avtomobilskega srečanja z vztrajnostjo odgnala posredovalno policijsko patruljo, smo poročali popoldan:

Nadzor zakuhal kaos: policiste na Rudniku pregnala množica

Dogodek se je odvil, ko so policisti prispeli na lokacijo, da bi preverili prijave o nezakonitem zbiranju in morebitnih kršitvah. Namesto sodelovanja so bili priča nenavadnemu odporu: obkoljeni s številčno skupino, večinoma moških, ki so s telefoni v rokah beležili dogajanje, ob tem pa so se slišali glasni kriki in žvižgi.

Policiji so se postavili na pot

Situacija je eskalirala, ko se je en izmed množice postavil pred službeno vozilo in zaviral njegovo pot, ob tem pa demonstrativno sezul in obul svoj čevelj. Kljub poskusu vzpostavitve dialoga je množica onemogočila vsako policijsko dejanje, kar je policiste prisililo k umiku s prizorišča – dogodek, ki je bil zabeležen in hitro razširjen preko družbenih omrežij.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Jasen odziv policije

Se je pa policija po vsem tem vrnila v okrepljeni zasedbi. V svoje beležke so zapisali več cestno prometnih kršitev, največ s področja tehnične brezhibnosti vozil in obvezne zimske opreme, zato so kršiteljem izdali plačilne naloge, dodaja Žurnal. Še več, prišlo je tudi do prometne nesreče, saj se je eden od udeležencev zaletel v železne stebričke, nato pa še v betonski steber.

@okyic#scirocco #fy #viral #vw #fp #balkan #foryou #slovenia #tuning #ljubljana #bosna #fypシ #rudnik #meet #rudnik ♬ Puklo Nebo – Jala Brat

“Prav nesreča, ki so jo policisti obravnavali, kaže na to kako hitro lahko do nesreče pride, zgolj naključje pa je, da v tej nesreči ni bil nihče poškodovan,“ so za Žurnal še povedal na PU Ljubljana.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona TIK TOK

21
110 SEK