• C Novo mesto
  • 02:30
  • Pon, 23.05.2022

Oče po forumu prosil pomoč, župan pripeljal drva, za hišo pa BMW

Oče v zapisu tarnal, da z otroki živi v nedokončani hiši, potem ko naj bi pobegnil od nasilne žene in njenih svojcev.

DESTRNIK – Božični prazniki so tisti čas v letu, ko so ljudje precej bol darežljivi. Verjetno je na to računal tudi oče treh otrok, ki je na enem od spletnih forumov prosil dobre ljudi za pomoč, češ da z otroki živi v nevzdržnih razmerah zaradi nerešenih pravnih zadev z bivšo partnerko, ki je mama teh treh otrok.

»A ko smo se k njemu odpravili z županom Destrnika in direktorico občinske uprave, smo videli, da ni vse tako, kot oče trdi. Ta je bil tudi šokiran, ko je videl, da ob donaciji drv prišla tudi naša snemalna ekipa,« poroča spletni portal Lokalec.si.

Pobegnil od nasilne žene

Oče v zapisu tarnal, da z otroki živi v nedokončani hiši, potem ko naj bi pobegnil od nasilne žene in njenih svojcev. Zapisal je, da je hiša nedokončana in da ni primerna za bivanje,  da nimajo v celoti urejenega ogrevanja, da skupaj z otroki zmrzuje.  Na forumu je pustil kontakt, ljudje so se odzvali.

Ker se je izkazalo, da gre za občana občine Destrnik, se je odzval tudi župan Franc Pukšič. Kar šest kubikov drv je občina pripeljala na dvorišče družine, dodali so še darila.

Šok za župana

»A stanje je drugačno, kot pravi oče: hišo opremljajo, nova tla, prepleskane stene, drva ob hiši … in tri skrita vozila,« še dodajajo na spletni strani.

»Moral pa se bo še odločiti, kako naprej, a ne na takšen način. Namreč če občina donira, doniramo občinski denar, doniramo denar davkoplačevalcev. In to ne more biti kar tako nekomu za nekaj, sploh pa ne, če  niso informacije točne,« se je župan odzval na dejstvo, da družina morda le ne potrebuje pomoči, kot seje zdelo in kot je hotel prikazati oče.

»Za hišo stoji še en avto, ki, pravi, naj bi bil skupno premoženje, njegova nova partnerka pa ima tu doli avto, a vse skupaj skrito okoli hiše, ne vem, zakaj, tudi bmw-ja petko z nemško registracijo,« je še dodal župan.

Kje je resnica?

Oče je bil v svojih izjavah neprepričljiv. Dejansko ni niti jasno, čigava je ta hiša. Da ima menda blokiran račun. Ob tem pa je priznal, da ob iskanju pomoči na forumu, ni pričakoval takega odziva… A je ob tem poudaril, da je imel prej firmo, a da zdaj že dve leti ne dela in da bi rad spet delal.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona