Odstranili so mu zdrav testis, zdaj toži UKC!

25. apr. 2024, ob 06.12
Posodobljeno pred 1 mesecem
52
100 SEK

Pred operacijo so ga napotili na odvzem semenske tekočine na ginekološko kliniko, da bi lahko imel nekoč otroka, če bi to želel. Zamrznili so spermo za devet umetnih oploditev, njena kakovost naj bi bila dobra.

LJUBLJANA – Danes 34-letni moški se je odločil, da toži ljubljanski klinični center. Od njih zahteva 450.000 evrov. Razlog? Pred enajstimi leti so domnevno po nepotrebnem odstranili testis, poroča časopis Dnevnik.

Ostal brez vseh

“Zaradi tumorja bo treba odstraniti modo,” so bile besede, s katerimi so pred 11 leti zdravniki nagovorili tedaj 23-letnega pacienta. Kot piše Dnevnik, je 23-letni res imel na testisu tumor, a je bil ta benigen, in ne rakav, kot je sam verjel več let. Tako je v dveh letih ostal povsem brez testisev: drugega si je dal iz strahu pred širjenjem raka odstraniti leto po prvi operaciji, za nameček pa je bil ta drugi testis tudi izredno slabo razvit.

Spermo so mu zamrznili

“Iz mene so naredili invalida. Do konca življenja moram biti na hormonski terapiji. Obenem to zelo slabo vpliva na moje psihično zdravje. Moški dobro vedo, o čem govorim,” dodaja Dnevnik izjavo prizadetega pacienta. Pred operacijo so ga napotili na odvzem semenske tekočine na ginekološko kliniko, da bi lahko imel nekoč otroka, če bi to želel. Zamrznili so spermo za devet umetnih oploditev, njena kakovost naj bi bila dobra.

Trpi

Zaradi hude zdravniške napake, ki je zaznamovala njegovo življenje, se je odločil, da bo ljubljanski klinični center tožil. Zaradi duševnih in fizičnih bolečin in prestanega strahu je zahteval skupno 450.000 evrov odškodnine. Njegova odvetnica je potrdila, da ima njen klient precej težav: s partnerico se nista odločila za otroka, ker sta se bala, da bi odraščal brez očeta, dolgoročne posledice ima tudi zaradi hormonskih terapij, ki jih bo moral prejemati do konca življenja.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Okrožna sodnica Ksenija Zelhofer Orehek je tri leta in pol po vložitvi tožbe z vmesno sodbo odločila, da je ta utemeljena, o višini škode pa bo sodišče odločilo s končno sodbo, dodaja Dnevnik.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

52
100 SEK