Ojoj, to lahko pričakujemo jutri, kar se vremena tiče

06. jun. 2024, ob 16.46
45
60 SEK

Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V petek bo večji del dneva sončno, popoldne in zvečer pa bo na severu in severovzhodu nastalo nekaj neviht, lahko tudi kakšna močnejša. Kakšna bo možna tudi v noči na soboto. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 stopinj Celzija.

»Jutri se bodo tekom popoldneva na severu, severovzhodu države razvile posamezne nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše narave. Nevihte so se v sosednji Avstriji pojavljale že včeraj, podobno pa bo tudi danes, ko bo nevihtna aktivnost blizu naše meje. Jutri in v soboto pa se lahko tudi pri nas v popoldnevu razvije kako krajevno neurje s točo (MLCAPE nad 1500 j/Kg, vijačenje vetrov v nižjih plasteh),« pravijo pri Neurje.si in dodajajo, da »tudi naši meteorološki modeli nakazujejo možen razvoj neviht superceličnega tipa.«

Obeti

V soboto bo dokaj sončno in toplo. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo bolj verjetne v severni polovici države. V nedeljo bo povečini sončno, pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bodo padavine od zahoda postopno zajele večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Malo hladneje bo.

N. D.; Foto: Shutterstock

45
60 SEK