• C Novo mesto
  • 00:48
  • Ned, 22.05.2022

Omejitev nosilnosti na mostovih

Zaradi dotrajanosti mostov na državnih cestah je DRSC omejila nosilnost tudi na dveh mostovih v sevniški občini, kjer poudarjajo, da so ti ukrepi nesprejemljivi.

 

 

SEVNICA – Republiška Direkcija za ceste (DRSC) bo na mostovih državnih cest zaradi dotrajanosti in slabega stanja omejila nosilnost. Med mostovi z omejeno nosilnostjo bosta tudi dva v občini Sevnica, in sicer nadvoz nad železniško progo v Šmarju v Sevnici in most čez Črni potok  v vasi Orehovo.

 

Po novem bo na nadvozu nad železniško progo v Šmarju v Sevnici nosilnost omejena na 30 ton, na mostu čez Črni potok v vasi Orehovo pa bo omejena na 20 ton. Oba mostova sta namreč nujno potrebna sanacije

 

Občina Sevnica je zaradi napovedanih omejitev nosilnosti v stalnem stiku z direkcijo glede možnosti čimprejšnje sanacije omenjenih objektov, saj so predvideni ukrepi omejevanja nosilnosti za občino in lokalno gospodarstvo nesprejemljivi. Ko so sporočili s sevniške občine, pričakujejo pozitivno rešitev in sanacijo mostov v najkrajšem možnem času.

(Fotografija je simbolna.)

dolenjske lekarne