Orgije na jahtah: kakšen je lahko zaslužek prostitutk?

04. jul. 2024, ob 06.45
280
310 SEK

Medtem ko večina turistov prihaja na Hrvaško zaradi čudovite obale in slikovitih otokov, je skrita stran turizma tista, ki v zadnjem času pridobiva vse več pozornosti. Kornati, s svojo osupljivo naravo in odmaknjenimi zalivi, so postali središče luksuznih zabav na jahtah, kjer se odvija dejavnost, o kateri se ne govori glasno – prostitucija na jahtah. V ospredju tega skritega sveta so Slovenci, ki so med najpogostejšimi gosti na teh dogodkih. Kaj se pravzaprav dogaja za zavesami teh ekskluzivnih zabav in kako je prišlo do tega, da so prav Slovenci tako močno vpleteni?

Navtična prostitucija na Kornatih

Hrvaška, ki je znana po svoji čudoviti obali, je v poletnih mesecih priča tudi drugi, bolj skriti sezoni – sezoni poletne prostitucije na jahtah. Kornati so postali središče luksuznih zabav, kjer se dogajajo orgije, skrite očem javnosti. Na prvi pogled jahte, zasidrane v mirnih zalivih, izgledajo kot običajna turistična plovila, a v resnici skrivajo veliko bolj kontroverzne dejavnosti. Med najpogostejšimi udeleženci teh dogodkov so Slovenci, kar vzbuja veliko zanimanja in razprave.

Priljubljenost Kornatov med Slovenci

Zakaj so prav Kornati postali tako priljubljeni med Slovenci? Kornati, z več kot 140 otoki, so raj za ljubitelje morja. Njihova odmaknjenost in mirni zalivi nudijo popolno zavetje za tiste, ki iščejo zasebnost in diskretnost. Poleg tega so relativno blizu Slovenije, kar omogoča enostaven dostop. Ti dejavniki so prispevali k priljubljenosti Kornatov med Slovenci, ki iščejo luksuzne in ekskluzivne počitnice.

Delovanje navtične prostitucije

Navtična prostitucija na Hrvaškem deluje prek dobro organiziranih kanalov. Dekleta, ki se prijavijo za delo hostes na luksuznih zabavah, pogosto sploh ne vedo, v kaj se podajajo. Eno izmed takšnih je dekle, ki je novinarjem razkrilo, kako poteka proces novačenja. V kraju Sukošan pri Zadru, kjer je tudi marina, se dekleta zberejo v restavraciji, kjer jih postrežejo z nezačinjeno hrano, saj naj bi to slabo vplivalo na spolni odnos. Po kosilu se vkrcajo na ladjo, ki jih odpelje do Kornatov, kjer se jahta zasidra v enem od osamljenih zalivov. Pot je dovolj dolga, da se imajo dekleta in gostje na krovu čas spoznati.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Skrivnostni svet navtične prostitucije. Foto: Pexels.

Izkušnje in priprave

“Rada se pripravim, da vsaj približno vem, s čim se ukvarjajo osebe, s katerimi bom, kaj počnejo, kaj imajo radi. Včasih se zgodi, da je v ekipi nekdo, s katerim sem že bila, v tem primeru gre vse lažje, ker se poznamo,” je povedala rjavolaska, ki je želela ostati anonimna. Pripoveduje, da so gostje pogosto poslovneži, politiki in znane osebnosti, ki si želijo diskretnosti in ekskluzivnosti, ki jo ponujajo luksuzne jahte.

Cenik storitev in zaslužki

Dekle je pojasnilo, da je za “izlet” na Kornate, ki je trajal med petkom popoldan in nedeljo zjutraj, dobila 2000 evrov. Povprečni zaslužek za vikend aranžma se giblje med 3500 in 4000 evri, odvisno od zahtevnosti in trajanja dogodka. Manjši zneski so sprejemljivi, če je na jahti več deklet ali če dogodek traja krajši čas.

Cene na trgu so večinoma standardizirane. Seks z dvema stane od 400 do 500 evrov, noč v hotelu z enim moškim najmanj tisoč evrov, z dvema moškima pa dva tisoč evrov. Dodatne storitve, kot so oralni in analni seks, spolne pripomočke ali izjemne želje, lahko cene dvignejo še višje, na 150 evrov ali več.

Posebne želje in zahteve

Povpraševanje po posebnih željah in zahtevah je veliko. Izkušena prijateljica noči je povedala, da nekatere zahteve presegajo mejo dobrega okusa. Lastnik velike avtohiše jo je nekoč prosil, naj mijavka in laja, ker ima rad basni. Dekle prihaja iz tradicionalne družine in je študirala ekonomijo, a se je pred petimi leti zapletla z bogatimi študenti. Tam je spoznala življenje na veliki nogi, izlete in kosila v dragih restavracijah. Na enem od kosil jo je neki moški vprašal, ali jo zanima delo hostese na luksuznih zabavah. Nekaj dni kasneje je končala v apartmaju luksuznega hotela in že prvo noč zaslužila skoraj celomesečni zaslužek natakarice.

Profil gostov in najemnikov

Večino jaht najemajo Slovenci in Nemci, nekaj jih ima italijanske ali avstrijske zastave. Dekle pravi, da so ji najbolj všeč angleško govoreči gostitelji, ker so sproščeni in prijazni. “Veš, da so se prišli samo zabavati, vedno smo jim dekleta kot pomočnice na krovu. To pomeni, da v mini krilu, včasih brez modrčka, včasih zgolj v hlačkah, strežejo pijačo in pripravljajo koktejle. Fantje na zabavi so vedno v kopalkah, pijejo pivo in koktajle. Na takšni zabavi je vedno nekaj za jesti – pica, sendviči, sadje, vse je zelo sproščeno,” je povedala.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Dnevne in nočne zabave

Po dnevni zabavi, kjer so gostje sproščeni in uživajo ob pijači in hrani, se plovilo zasidra v mirnem zalivu. Tam večerja postane erotična avantura. Dekleta, oblečena v privlačna oblačila, poskrbijo za dodatno zabavo. Večer se pogosto spremeni v nočno orgijo, kjer je diskretnost ključnega pomena.

Posledice in temne plati

Kljub visokim zaslužkom pa ta posel prinaša tudi temne plati. Dekleta se pogosto srečujejo z nasiljem, zlorabami in izkoriščanjem. Zvodniki in mafijsko podzemlje imajo pomembno vlogo pri organizaciji teh dogodkov, kar še dodatno otežuje razmere za dekleta, ki so vpletena v to industrijo.

Hrvaška vlada se zaveda tega problema in si prizadeva uvesti zakonodajo, ki bi zaščitila dekleta in kaznovala uporabnike teh storitev. Predlog temelji na tako imenovanem švedskem modelu, kjer se kaznuje klienta, ne pa prostitutke. Po neuradnih podatkih je na Hrvaškem okoli 6000 prostitutk in med 75.000 in 110.000 rednih uporabnikov prostitucijskih storitev, med turistično sezono pa te številke močno narastejo.

Prihodnost navtične prostitucije

Kljub prizadevanjem oblasti za ureditev tega področja, se zdi, da bo navtična prostitucija na Hrvaškem še naprej cvetela. Priljubljenost luksuznih jaht in ekskluzivnih zabav privablja vedno več gostov iz različnih delov Evrope, med katerimi so Slovenci med najpogostejšimi udeleženci. Kornati s svojo lepoto in odmaknjenostjo ponujajo idealno okolje za tovrstne dejavnosti, kar pomeni, da bo težko popolnoma izkoreniniti to prakso.

Jahta na morju. Foto: Pexels.

Navtična prostitucija na Hrvaškem je kompleksna in kontroverzna tema, ki odpira številna vprašanja o etiki, zakonodaji in družbenih normah. Medtem ko nekateri vidijo v tem način hitrega zaslužka in uživanja v luksuzu, drugi opozarjajo na temne plati in nevarnosti, ki jih prinaša. Slovenci, kot eni izmed najpogostejših gostov na teh dogodkih, igrajo pomembno vlogo v tej zgodbi. Kako se bo situacija razvijala v prihodnosti, bo odvisno od ukrepov oblasti, sprememb v zakonodaji in zavedanja javnosti o tem skritem svetu luksuznih zabav na Kornatih.

Zapisal: N. Z., vir: medmrežje

280
310 SEK