Padalec po prisilnem pristanku utrpel telesne poškodbe

23. jun. 2024, ob 13.18
Posodobljeno pred 21 dnevi
311
50 SEK

V petek ob 19. uri so bili kranjski policisti obveščeni o prisilnem pristanku jadralnega padalca. Incident se je zgodil v bližini Kranja, kjer je jadralni padalec med pristajanjem utrpel telesne poškodbe.

Takoj po obvestilu je bila sprožena reševalna operacija, v kateri je sodeloval policijski helikopter skupaj z dežurno ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), specializirane za helikoptersko reševanje v gorah. Poškodovanega padalca so hitro stabilizirali in ga z helikopterjem prepeljali v najbližjo bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

O dogodku je bil obveščen tudi pristojen inšpektor za letalske nesreče, ki bo skupaj s policijo vodil nadaljnji postopek za ugotovitev vzrokov prisilnega pristanka. V ta namen policisti že zbirajo potrebna obvestila in vodijo ustrezen postopek.

ako reševalci GRZS kot piloti policijskega helikopterja so bili ključni za zagotavljanje hitre in varne medicinske evakuacije v nesreči v težko dostopni lokaciji.

Policija in pristojne službe nadaljujejo z delom na tem primeru in bodo javnost sproti obveščali o vseh novih ugotovitvah in razvoju dogodkov.

311
50 SEK