Pešec se bori za življenje po hudem trčenju

29. apr. 2024, ob 10.05
Posodobljeno pred 1 mesecem
23
70 SEK

Včeraj okoli 1 ure je Maribor pretresla huda prometna nesreča, v kateri je 23-letni pešec utrpel življenjsko nevarne poškodbe. Nesreča se je zgodila okoli ene ure na Gosposvetski cesti, ko je 42-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal v krožišče, prebil varovalno ograjo in na pločniku trčil v mladega pešca.

Poškodovanega pešca so takoj odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so zdravniki potrdili, da je njegovo stanje izjemno resno in da se pešec bori za svoje življenje. Policija je ob incidentu takoj obvestila preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko, ki sta prizorišče prepustili policistom za nadaljnji ogled in zbiranje dokazov.

Dogodek je povzročil občutno zastoje na tem delu mesta, policija pa je že začela s preiskavo vzrokov nesreče. Po prvih informacijah naj bi šlo za grobo kršitev prometnih predpisov, zato bo vozniku, ki je s svojim ravnanjem povzročil nesrečo, najverjetneje podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja.

Gosposvetska cesta, kjer se je zgodila nesreča, je znana po gostem prometu in je ključna vpadnica v središče mesta. Ta dogodek je še enkrat več izpostavil potrebo po večji previdnosti in strožjem nadzoru hitrosti v urbanih območjih.

Skupnost v Mariboru je pretresena, saj so mnogi izrazili sočutje in upanje za okrevanje mladega pešca. Ta dogodek je opomnik, kako hitro se lahko življenja spremenijo in kako pomembno je upoštevati prometne predpise za varnost vseh udeležencev v prometu.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Vir: Ptujinfo

23
70 SEK