Pešec umrl po trku s traktorjem

01. maj. 2024, ob 13.16
Posodobljeno pred 2 mesecema
51
60 SEK

Včeraj zvečer je v Lačni Gori pri Oplotnici prišlo do tragične prometne nesreče, ki je terjala življenje 63-letnega pešca. Nesreča se je zgodila malo pred 20. uro, ko je pešec hodil po lokalni cesti.

Po poročanju policije je pešec, ki je sprva hodil ob desnem robu ceste, nenadoma stopil proti sredini cestišča. V tistem trenutku je po isti cesti prišel 63-letni voznik traktorja. Kljub poskusu izogiba trčenju ni bilo mogoče izogniti, in traktor je pešca povozil.

Hudo poškodovanega pešca so nemudoma prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer so zdravniki storili vse, da bi mu rešili življenje. Kljub intenzivni medicinski pomoči je pešec danes zaradi hudih poškodb podlegel.

O nesreči so bili obveščeni vsi pristojni organi, policija pa je začela preiskavo, da bi ugotovila vse okoliščine in morebitno odgovornost udeležencev. Preiskovalci bodo preverili, ali je voznik traktorja vozil s primerno hitrostjo in ali je bil pešec morda pod vplivom alkohola ali drugih substanc.

Ta tragični dogodek je pretresel lokalno skupnost in ponovno opozoril na pomen previdnosti in medsebojnega spoštovanja na cestah. Predstavniki občine Oplotnica in lokalne skupnosti so izrazili globoko sožalje družini pokojnega in pozvali vse udeležence v prometu, da upoštevajo prometne predpise in povečajo previdnost, zlasti v mraku.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

51
60 SEK