Pijan in pod vplivom drog voznik e-skiroja povzročil nesrečo

28. maj. 2024, ob 09.05
Posodobljeno pred 2 mesecema
30
50 SEK

Včeraj je na Glavnem trgu v Kranju, malo čez 13. uro so kranjski policisti prejeli klic o prometni nesreči, ki jo je povzročil 55-letni voznik električnega skiroja. Kar se je začelo kot običajen dan, se je hitro spremenilo v kaos in strah.

Vse kaže, da je bil voznik e-skiroja zaradi neprilagojene hitrosti in nevarnega manevriranja popolnoma izven nadzora. A to še ni vse – vozil je pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal kar 0,44 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Čeprav se zdi, da je to dovolj šokantno, je hitri test pokazal še pozitiven rezultat na prepovedane droge. Voznik je odrejen strokovni pregled na droge odločno zavrnil, kar je še dodatno dvignilo sumničavost in zaskrbljenost pri policistih in zdravstvenem osebju.

Na srečo so bili reševalci hitro na kraju dogodka, kjer so poškodovanemu vozniku nudili nujno medicinsko pomoč in ga s sirenami prepeljali v bližnjo zdravstveno ustanovo. Kljub dramatičnemu padcu in vseprisotnemu kaosu je voznik utrpel le lahke telesne poškodbe, kar pa ne zmanjša resnosti situacije.

Kranjski policisti so nemudoma začeli prekrškovni postopek proti vozniku zaradi več prekrškov.

Priprava: NaDlani

Vir: PU Kranj

30
50 SEK