Pijani voznik je s takšnim tovornjakom šel na dolenjsko avtocesto, kazen bo preko 15 tisočakov

04. mar. 2024, ob 14.51
Posodobljeno pred 2 mesecema
19
110 SEK

V petek, 1. marca okoli 13. ure so policisti Specializirane enote za nadzor prometa skupaj s policisti Urada za informatiko in telekomunikacije z vozilom za snemanje vozil in voznikov v času vožnje opravljali nadzor prometa na relaciji Novo mesto – Brežice.

Alenka Drenik Rangus s PU Novo mesto ob tem dodaja: »Pri počivališču Zaloke so dohiteli voznika tovornega vozila srbskih registrskih oznak, ki je vijugal po vozišču in vozil po odstavnem pasu. Zaradi nezanesljive in nevarne vožnje so ga ustavili in kontrolirali. Pri pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da vozilo ni tehnično brezhibno saj je bilo zaznanih več napak, predvsem na sistemu za ustavljanje, kjer je bil zavorni kolut povsem nabrazdan in napokan, iz vozila so iztekale tekočine (olje, zavorno olje,…). Prav tako je bilo ugotovljeno, da 43-letni voznik ne spoštuje predpisane tedenske počitke, saj je brez tedenskega počitka vozil kar 12 dni zapored. Zatajil je podatke na tahografu, ker je na različne načine prikril oziroma zatajil vožnje in druga dela. Med kontrolo je bil z voznikom opravljen tudi preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki je pokazal rezultat 0,77 mg alkohola na liter izdihanega zraka.«

Kazen bo ogromna

Voznika so na koncu izločili iz prometa, mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev izdali plačilni nalog v skupnem znesku 4.000 evrov in ga zaradi vožnje pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom privedli pred pristojno sodišče v Krškem. Sodnica mu je s sodbo izrekla globo v višini 1.200 evrov ter stransko sankcijo 18 kazenskih točk. Vozniku je bil vročen tudi plačilni nalog za pravno osebo za kršitve v skupnem znesku 15.500 evrov.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 1. 3. in 4. 3. posredovali v 189 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 580 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila štirim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 39-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelje v Novem mestu, Metliki in Krškem. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, kurjenja v naravnem okolju, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

N. D.; Foto: SENP

19
110 SEK