• C Novo mesto
  • 21:01
  • Sob, 10.04.2021

Planica bo gostila kar štiri tekme

Skupaj z našimi prijatelji iz Planice bomo s štirimi tekmovanji v smučarskih poletih od 25. do 28. marca sklenili uspešno, kot tudi zahtevno zimsko sezono 2020/2021, sporoča Mednarodna smučarska zveza.

LJUBLJANA – Smučarska zveza Slovenije si je po odpovedi tekmovanj turneje Raw Air na Norveškem močno prizadevala, da omogoči dodatna tekmovanja v Planici. “Pandemija Covid-19 nam je še otežila pridobivanje dodatnih sredstev za tekmovanja s strani naših sponzorjev. Bili smo v tesnih stikih s številnimi potencialnimi partnerji, ki bi nam dali možnost, da pridobimo dovolj finančnih sredstev za organizacijo dodatnih tekmovanj. Na koncu smo se z Mednarodno smučarsko zvezo dogovorili, da lahko zagotovimo eno dodatno tekmovanje na letalnici v Planici, v četrtek 25. marca, v času že prej potrjenega finala v smučarskih skokih. Planica bo tako gostila tri posamične in eno ekipno tekmo,” so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

“Skupaj z našimi prijatelji iz Planice bomo s štirimi tekmovanji v smučarskih poletih od 25. do 28. marca sklenili uspešno, kot tudi zahtevno zimsko sezono 2020/2021. Trem prvotno načrtovanim tekmam (dvema posamičnima in eni ekipni) bo 25. marca dodana ena posamična tekma, ki bo nadomestila tekmo 21. marca v Vikersundu. Organizacijskemu komiteju Planica se zahvaljujemo za to dodatno tekmo. Od začetka sezone v Wisli na Poljskem smo uspešno izvedli 26 od 26 tekmovanj svetovnega pokala v zahtevnih pogojih. Navkljub velikemu trudu v zadnjih dneh, žal nismo uspeli nadomestiti norveške turneje Raw Air, ki je bila odpovedana zaradi pandemije Covid-19 in z njo povezanimi omejitvami potovanja. Svetovni pokal za moške v vikendih od 13. do 14. in od 20. do 21. marca tako ne bo potekal,” pa so sporočili z Mednarodne smučarske zveze.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www