• C Novo mesto
  • 04:23
  • Sob, 21.05.2022

Po balonarski nesreči v Ljubljani se je oglasil UKC Ljubljana

Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal.

LJUBLJANA – V današnji balonarski nesreči na Ljubljanskem barju so se po zadnjih podatkih poškodovale štiri osebe, od tega trije državljani Belgije in državljan Slovenije. Poškodovance so s kraja nesreče odpeljali v ljubljanski univerzitetni klinični center, njihovo življenje pa za zdaj ni ogroženo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

UKC Ljubljana je prek Twitterja sporočil, da so trije izmed poškodovancev težje poškodovani in eden lažje ter da nihče ni življenjsko ogrožen. Več bo znanega po popoldanski izjavi za javnost.

Do nesreče je po do zdaj zbranih podatkih policije prišlo pri pristajanju balona, ki je v družbi še enega balona danes dopoldan priletel iz smeri Avstrije. V balonu je bilo šest oseb, ob petih državljanih Belgije še državljan Slovenije.

Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal.

Policija je že zavarovala kraj nesreče, izključili pa so tudi možnost požara ali eksplozije. Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan, policisti namreč še vedno opravljajo ogled kraja nesreče in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www