
Po Facebooku: Kot prijatelj Aleksandre, vpletene v umor matere štirih otrok, se težko spopadam z občutki
»Biti prijatelj z morilcem … Težko najdem prave besede, ko se obračam na vas v teh težkih trenutkih. Kot prijatelj Aleksandre, ki je bila vpletena v srhljivo dejanje umora matere štirih otrok, se težko spopadam s svojimi občutki. Srce me boli. Ne morem razumeti, kako je prijateljica, ki sem jo poznal in imel rad, lahko storila nekaj tako groznega in nepojmljivega. Počutim se potrtega, zmedenega in polnega obžalovanja. Hkrati pa se počutim tudi kot žrtev te tragedije. Vse skupaj je kot nočna mora, iz katere se zdi, da se nikoli ne bomo prebudili. Ne morem si pa niti v najhujši nočni mori predstavljati, kaj preživljajo svojci žrtve,« se glasi zapis na družabnem omrežju Facebook.
Grozljivka pri Kidričevem, umorila naj bi jo njen mož in njegova prijateljica
Spomnimo, Sabino, ki so jo v petek našli mrtvo v bližini Kidričevega, sta po ugotovitvah kriminalistov umorila njen mož Tomaž in njegova prijateljica. Kot je povedal vodja mariborskih kriminalistov Stanko Vidovič, sta osumljena umora mož 33-letne žrtve in njegova sodelavka. Dan po umoru je mož ženo prijavil kot pogrešano.
Tomaž Arklinič – od priznanega kuharja do osumljenca za grozljiv umor
»Dogovorila sta se, da bo osumljeni svojo ženo 22. marca pripeljal na predhodno dogovorjen kraj v bližini Kidričevega, kar je moški tudi storil. Na tem mestu je tedaj že čakala osumljenka. Ob izstopu iz vozila je 33-letnica iz okolice Lenarta pristopila do žene osumljenega ter jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Takoj zatem je truplo odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato iz kraja dejanja odpeljala. Naslednji dan po izvršenem kaznivem dejanju pa je osumljeni na policijski postaji prijavil njeno pogrešanje,« so včeraj povedali kriminalisti.

Še to, preden je Tomaž A. postal osrednja figura te grozljive zgodbe, je bil znan kot predan kuhar, ki je svojo pot začel v najstniških letih. Po končanem izobraževanju na mariborski gostinski šoli je pri 17 letih stopil v svet profesionalne kuhinje kot praktikant v gostilni Ambiente v Zabovcih. Sledila je redna zaposlitev v Termah Ptuj, kjer je nadaljeval z razvijanjem svoje kuharske kariere. Ta del njegove preteklosti kaže na njegovo dolgoletno strast do kulinarike in gostinstva.
Za omenjeno dejanje je predpisana kazen najmanj 15 let zapora.
N. D.; Foto: Facebook