Po hladnem začetku obetavni sončni prvomajski prazniki

25. apr. 2024, ob 10.17
Posodobljeno pred 25 dnevi
11
80 SEK

Vremenska napoved za prihajajoče prvomajske praznike v Sloveniji kaže na precejšen obrat, saj se bo po mrzlem in deževnem tednu vreme izboljšalo prav za praznike. Po besedah Branka Gregorčiča, meteorologa z Agencije RS za okolje, bodo nižje temperature in oblačnost, ki smo jim priča v teh dneh, kmalu stvar preteklosti.

Nestanovitno vreme do konca tedna

“Do vključno četrtka bo vreme ostalo hladno z občasnimi padavinami in nizko mejo sneženja,” je pojasnil Gregorčič. Sneg bo padal predvsem v višjih legah, med 500 in 900 metri nad morjem, kar pomeni, da bo bela odeja morda prekrila tudi kakšen naseljen kraj. “Pozebe v sredo in četrtek sicer ne pričakujemo, saj bo oblačnost preprečila hitrejše ohlajanje ozračja,” dodaja Gregorčič. Kljub temu pa bo petkovo jutro še vedno hladno, z možnostjo temperature malo pod ničlo, posebej tam, kjer se bo ponoči razjasnilo.

Praznična otoplitev

Vendar pa se vreme za konec tedna in prvomajske praznike občutno izboljšuje. “Od sobote dalje bo tudi zjutraj topleje, popoldanske temperature pa bodo povečini med 15 in 20 stopinj Celzija,” napoveduje Gregorčič. Ta trend se bo nadaljeval tudi v naslednji teden, ko lahko pričakujemo prijetnih 20 do 25 stopinj Celzija v popoldanskih urah.

Vremenski preobrat bo prinesel več sonca in višje temperature, kar bo idealno za prvomajske izlete in aktivnosti na prostem. “Verjetnost za dež se bo nekoliko povečala sredi naslednjega tedna, a v glavnem nas čaka sončno vreme,” je še dodal meteorolog.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Tako lahko po hladnem in turobnem tednu Slovenija pričakuje topel in sončen začetek maja. Prvomajski prazniki bodo priložnost za uživanje na prostem in oddih od vsakdanjika, z obetom prijetnih temperatur in precej sonca.

Vir: Meteoinfo

11
80 SEK