• 27.04C Novo mesto
  • 19:22
  • Tor, 25.06.2019
  • Prijava

Sneg le na višje ležečih predelih

Po podatkih Arsa se reka Krka, Ljubljanica poplavlja na območju vsakoletnih poplav. Popoldan in ponoči lahko narastejo še druge reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Zvečer in ponoči bo ponekod zapadlo do okoli četrt metra snega.

_DSC0166

Pred nami burna vremenska noč, jutri bomo lahko namerili ponekod do četrt metra snega. Foto: D. R.

Reka Krka se v srednjem in spodnjem toku razliva na območjih pogostih poplav. Danes in jutri bo Krka še postopoma naraščala in lahko poplavi tudi v širšem obsegu. Danes popoldan in v noči na sredo lahko narastejo tudi druge reke in vodotoki v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji ter se pri tem razlijejo na izpostavljenih območjih.

Čez noč bo zapadlo okoli četrt metra snega

V noči na sredo se nam bo približal sredozemski ciklon, ki bo poskrbel za pestro vremensko dogajanje. Na Primorskem bo zapihala močna burja, ki bo v sunkih presegla 100 km/h. V notranjosti pa bo obilno sneženje. Do jutri zjutraj bo ponekod na Gorenjskem, Notranjskem in Kočevskem zapadlo okoli četrt metra snega.

V četrtek se bo od zahoda postopno jasnilo, le na vzhodu bo še več oblačnosti. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in povečini suho vreme.

Vir: ARSO