• C Novo mesto
  • 00:10
  • Ned, 26.06.2022

Po preiskavi ni dileme: najdeni 26-letnik je bil umorjen!

Umorjen je bil 26-letni moški iz širšega mestnega območja Nove Gorice.

NOVA GORICA – Vodja Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici Damijana Bandelj je za STA povedala, da preiskujejo smrt 26-letnega moškega, ki so ga v torek zjutraj našli v Novi Gorici, v smeri kaznivega dejanja umora. Neuradno naj bi bil mlajši moški večkrat zaboden, o motivu in samem dogodku pa še vedno poteka intenzivna policijska preiskava.

V okviru identifikacijskega postopka so ugotovili in dokončno potrdili tudi identiteto pokojnega. Umorjen je bil 26-letni moški iz širšega mestnega območja Nove Gorice.

O najdbi trupla so obvestili tudi italijanske varnostne organe, ki pri preiskavi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Novogoriški policisti so bili v torek zjutraj obveščeni o najdbi trupla neznanega moškega nad železniškim predorom tik ob državni meji na območju Nove Gorice. Ob njem so našli tudi kolo. Poleg kriminalistov in policistov sta na kraj prišla tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in okrožna državna tožilka v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: Policija.si