• C Novo mesto
  • 03:32
  • Sob, 21.05.2022

Po smrti soigralca: “Ti, moj dragi soigralec, si se dolgo in hrabro boril!”

Ob boleči izgubi prijatelja in soigralca se je oglasil Rolando Pušnik.

CELJE – Po hudi bolezni je konec minulega leta v 53. letu starosti umrl Boštjan Strašek, eden izmed trenerjev mlajših selekcij rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško ter dolgoletni član celjskega kluba. Ob boleči izgubi prijatelja in soigralca se je oglasil Rolando Pušnik.

“V spomin Boštjanu Strašku – Bešti. Rokometaši smo znani po borbenosti. Vem, da si se tudi Ti, moj dragi soigralec dolgo in hrabro boril s tem s čimer se je najtežje boriti in to je zahrbtna bolezen. Znan po svoji neustrašnosti, srčnosti in atraktivnosti ob vratarskih bravurah, si mi bil navdih na najini skupni rokometni poti. S teboj sem užival in se polnil z energijo na skupnih treningih in zmagah. Skupaj sva delila pionirske korake za naš rokomet v samostojni državi in rokometni reprezentanci, za katero sva ponosno nosila grb in pela himno. Uresničile so se nama sanje, da sva častno zastopala barve domovine.
Človek se s svojo močjo uma in telesa lahko ubrani marsičesa tako kot sva branila vrata kluba in reprezentance kot zadnja branika pred zadetki nasprotnika. Na mojo in nas rokometašev veliko žalost, Ti ta energija in človeške vrline niso pomagale v zadnji bitki. Ta met proti Tvojim življenjskim vratom je bil pretrd zalogaj.
A tvoj duh in telo živi v Tvojem sinu Denisu, odličnem vratarju in me tolaži ter radosti v teh težkih trenutkih za vse nas ob Tvojem slovesu! Iskreno sožalje svojcem. Roli,” je zapisal Pušnik.
Pripravil: Nadlani.si
Foto: www