Po smrti znanega slovenskega glasbenika se je oglasila družina: na pogreb v gorenjski narodni noši

22. maj. 2024, ob 09.28
Posodobljeno pred 24 dnevi
284
70 SEK

Kot avtor se je podpisal pod številne skladbe, skupaj s člani zasedbe Bratov Poljanšek pa je uspel, s skladbo Najmlajši, zmagati tudi na ptujskem festivalu.

LJUBLJANA – Družina preminulega glasbenika nas je obvestila, da se bomo od Rudija Poljanška (13.01.1953 – 17.05.2024) poslovili v  ČETRTEK, 23. maja ob 16:00 uri na pokopališču Sela pri Kamniku. Žara pokojnega bo na dan pogreba od 10:00 ure dalje v tamkajšnji poslovilni vežici. S soglasjem družine Poljanšek, vas prijazno vabimo, da se pogreba udeležite odeti v gorenjsko narodno nošo. S tem bomo Rudiju izkazali poslednjo stanovsko čast. Zaradi lažje organizacije prosimo vodje ansamblov, da prijavite število članov do te srede preko elektronskega naslova:
simon.golobic@gmail.com,“ so obelodanili na Radiu Veseljak.

Kdo je pokojni?

Rudi Poljanšek (13. 1. 1953) je Ansambel bratov Poljanšek, skupaj s svojima bratoma Danilom in Mirom, ustanovil leta 1971, ko so imeli pri Čibru svoj prvi pravi špil, čeprav so fantje godli in igrali že prej. Razen nepogrešljiv član tuhinjske narodno zabavne bratske zasedbe, pa je bil Rudi Poljanšek dve desetletji in pol tudi iskriv harmonikar folklorne skupine Kamniška Bistrica.

Kot avtor se je podpisal pod številne skladbe, skupaj s člani zasedbe Bratov Poljanšek pa je uspel, s skladbo Najmlajši, zmagati tudi na ptujskem festivalu, ko so jim zmago prisodili tako strokovna komisija, kot tudi občinstvo. Žal je zahrbtna bolezen Rudijovo harmoniko utišala še pred načrtovanim velikim koncertm ob 50. obletnici delovanja Ansambla bratov Poljanšek.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

284
70 SEK