Pod pretvezo masaže oropali starejšo žensko

14. jun. 2024, ob 13.29
Posodobljeno pred 2 mesecema
30
60 SEK

Včeraj popoldne so mariborski policisti prejeli obvestilo o drzni tatvini, ki se je zgodila na območju Nove vasi. Incident je ponovno opozoril na pomembnost previdnosti, predvsem pri starejših občanih.

Po poročanju Policijske uprave Maribor je neznana ženska pristopila do starejše oškodovanke pod pretvezo, da ponuja masažo. Medtem ko je izvajala masažo, je v stanovanje vstopila druga osumljenka, ki je stanovanje preiskala in odtujila gotovino ter zlatnino.

Policisti so kmalu po prijavi izsledili in pridržali osumljenki, obe državljanki Hrvaške. Pri njima so našli in zasegli predmete, za katere sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Zoper osumljenki bo podana kazenska ovadba.

Policijska uprava Maribor opozarja občane, naj bodo previdni pri neznancih, ki jih vabijo v svoje domove pod različnimi pretvezami. Tatvine in prevare pogosto ciljajo na starejše osebe, ki so bolj ranljive za tovrstne trike.

“Pomembno je, da se občani zavedajo nevarnosti in vedno preverijo identiteto oseb, ki se predstavljajo kot ponudniki storitev na domu,” je povedal predstavnik PU Maribor. “Prav tako je priporočljivo, da so starejši v stiku s svojimi sorodniki ali sosedi, kadar pride do nenapovedanih obiskov.”

Tatvina je pretresla lokalno skupnost, ki zdaj poziva k večji previdnosti in medsebojni pomoči, da bi preprečili podobne incidente v prihodnosti.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

30
60 SEK