Podroben pregled DNK iz avtomobila, s katerim naj bi zbili Danko

08. maj. 2024, ob 20.36
Posodobljeno pred 24 dnevi
18
50 SEK

V Zaječarju so s strani višjega državnega tožilstva prejeli najnovejše rezultate DNK analize, povezane z obravnavanim primerom, kjer naj bi dva komunalna delavca ubila mlado Danko Ilić. Kljub obsežni analizi več kot 500 vzorcev DNK iz službenega vozila komunalne službe ter drugih predmetov z območja domovanj osumljenih, v nobenem od vzorcev ni bilo najdenih bioloških sledi, ki bi pripadale Danki.

Vzorci, ki so bili analizirani, vključujejo tiste iz notranjosti in zunanjosti vozila, kot tudi druge predmete iz hiš osumljenih, a niso prinesli nobenih dokazov ali namigov na lokacijo njenega trupla. Trenutno tožilstvo čaka na dodatne analize s strani biološke fakultete in na rezultate preiskave državnega kriminalistično-tehničnega centra, ki je preučeval GPS napravo službenega vozila.

Medtem so osumljena delavca, katerih identiteta ni razkrita, ostala v priporu od začetka aprila, ko je postalo jasno, da sta dekle ubila. Pripor je bil nedavno podaljšan za dodatnih 30 dni, kar pomeni, da bosta morala v priporu ostati vsaj do 29. maja. Enak ukrep velja tudi za očeta enega od osumljenih, ki je obtožen pomoči pri skrivanju trupla.

 

Vir: Nova.rs

18
50 SEK