Poglejte, kaj je Peter Prevc počel med poletom na Japonsko

15. feb. 2024, ob 13.34
18
90 SEK

Peter Prevc je na svojem profilu na Instagramu objavil fotografijo z letala, ki je takoj vzbudila pozornost njegovih sledilcev. Pa ne zaradi njega samega, ampak zaradi knjige, ki je bila postavljena na polici zraven sedeža. Če si dobro ogledate sliko, ne gre za katerokoli knjigo, ampak knjigo z naslovom Zmaga je začetek, ki je avtorsko delo nekdanjega slovenskega predsednika Boruta Pahorja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peter Prevc (@pprevc)

Prevc je letel iz Istanbula na Japonsko v znano prizorišče Saporo, kjer je v preteklosti že dosegal neverjetne uspehe v svetovnem pokalu. Objavil je zapis “Japonska, prihajam” in fotografijo, na kateri vidimo udobne luskuzne letalske sedeže, nasmejanega skakalca in stevardeso, natančnim očem njegovih sledilcev pa ni ušla naslovnica knjige,  ki leži na polici zraven Prevca. Priročnik Boruta Pahorja z naslovom Zmaga je začetek je knjiga za politične in druge začetnike, ki tematizira praktična vprašanja, s katerimi se srečajo posamezniki na svoji karierni poti in v zasebnem življenju. Očitno si je z njo med dolgim poletom krajšal čas tudi Prevc.

Hudomušno se je odzval tudi Borut Pahor

To ni ušlo niti Borutu Pahorju, ki je Prevcu namenil šaljiv komentar: “Bil sem navdušen in počaščen, da bo Peter na poletu bral prav mojo knjigo. Toda v resnici naj bi se zgodilo tole. Peter je na letališču brskal med knjigami in opazil mojo. ‘Ta je skoraj razprodana, mu je rekla prodajalka.’ -‘ A je tako dobra?’ je vprašal Peter. -‘Ne, je odgovorila prodajalka, tako dolgočasna je in vsi že po prvem poglavju prespijo cel polet.’ -‘O, potem bi mi pa za Tokio prav prišla,’ je rekel Peter in jo vzel.”

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Prevc je nekaj časa nazaj javnost presenetil s svojim naznanilom, da s koncem letošnje sezone zaključuje svojo kariero. Morda je med poletom prav iz Pahorjevega priročnika dobil kakšen uporaben nasvet za odpiranje novega poglavja v svojem življenju.

Pripravil: NaDlani.si; Foto: Instagram

18
90 SEK