• C Novo mesto
  • 10:26
  • Ned, 25.07.2021

Poletje v Sevnici

V toplih poletnih mesecih pogosteje najdemo čas za sprostitev in razigranost, za druženje s prijatelji in družino. Letošnje poletje, ko smo načrtovanje počitnic primorani prilagajati hitro spreminjajočim se razmeram, je kot nalašč za to, da raziščemo skrite kotičke naših domačih krajev. 

SEVNICA  – Prijetno osvežitev, rekreacijo in aktivno preživljanje prostega časa nudi prenovljeni Bazen Sevnica. Do začetka šolskih počitnic bo bazen med tednom odprt od 12. do 19. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 8. do 19. ure, s pričetkom letnih počitnic bo odpiralni čas vse dni v tednu od 8. do 19. ure. Tudi v letošnjem letu upravljalec bazena, Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladino (KŠTM) Sevnica, nudi raznolike spremljevalne vsebine, med drugim animacije in ustvarjalnice  za najmlajše in vodno aerobiko. Vse aktivnosti so skrbno prilagojene aktualnim razmeram. V tednu od 29. junija do 3. julija bo potekal Olimpijski teden mladih 2020, 11. julija pa Igre brez meja. 

Na Lisci, enem izmed najbolj prepoznavnih vrhov Posavja z dolgoletno planinsko, turistično in športno tradicijo, je prenovljen Tončkov dom ponovno odprt.

Tisti, ki kopanje in poležavanje na soncu raje zamenjajo za občudovanje cvetočih travnikov in hlad planin, lahko raziščejo urejene planinske in pohodne poti različnih zahtevnostnih stopenj, s katerimi je prepletena sevniška občina. Na Lisci, enem izmed najbolj prepoznavnih vrhov Posavja z dolgoletno planinsko, turistično in športno tradicijo, je prenovljen Tončkov dom ponovno odprt. Na vrh Lisce vodi več markiranih in tudi nemarkiranih planinskih poti, z vrha pa je čudovit razgled na Posavsko in Zasavsko hribovje, del Dolenjske in tudi pogled na daljno Notranjsko. Na Lisco vodi tudi urejena plezalna pot. 

Ljubitelje skrivnostnih zgodb zgodovine in prijetne gozdne sence pa vabi arheološko najdišče Ajdovski gradec, ki je eno od večjih starokrščanskih središč na območju Alp in ena bolje raziskanih poznoantičnih višinskih naselbin na Slovenskem.

Ajdovski gradec, ki je eno od večjih starokrščanskih središč na območju Alp in ena bolje raziskanih poznoantičnih višinskih naselbin na Slovenskem.

Na Ajdovskem gradcu potekajo vodeni ogledi za najavljene skupine in animirani ogledi za otroke. Obiskovalci se lahko podajo tudi na samostojno raziskovanje, pri tem pa se okrepčajo z Ajdovsko košarico.Preživljanje poletnih počitnic v domačih krajih je lahko resnično prijetno doživetje. Več informacij o možnostih za aktivno preživljanje prostega časa, enodnevne izlete in doživetja, ki jih ponuja občina Sevnica, je na voljo na spletni strani www.visit-sevnica.com. 

Vir in fotografije: Občina Sevnica in zavod KŠTM Sevnica