Policijska akcija razkriva lažno trditev o izginotju dveletne Danke

29. mar. 2024, ob 09.26
Posodobljeno pred 1 mesecem
20
70 SEK

V nedavni policijski operaciji, ki je potekala v čezmejnem sodelovanju med Bosno in Hercegovino ter Srbijo, so bili aretirani trije bratje iz Hadžićev, ki so na družbenih omrežjih trdili, da imajo informacije o pogrešani dveletni Danki Ilić iz okolice Bora v Srbiji. Bratje Tufankijo – Zakuan, Muhamed in Bašar – so zahtevali 50.000 konvertibilnih mark (približno 25.000 evrov) v zameno za informacije. Aretacija je sledila obvestilu srbskega Ministrstva za notranje zadeve o njihovi vpletenosti v primer.

 

V hitro izpeljani akciji so sodelovali številni organi kazenskega pregona, vključno z Upravo kriminalistične policije MUP-a Srbije, NCB Interpol Beograd, Ministrstvom za varnost BiH, Direktoratom za koordinacijo policijskih organov Bosne in Hercegovine, NCB Interpol Sarajevo in Zvezno direkcijo policije Bosne in Hercegovine. Ta sodelovanje je poudarilo visoko stopnjo profesionalnosti in hitro reakcijo na prejete informacije.

Po pridržanju in preiskavi domov osumljenih v Hadžićih so bratje priznali, da so si zgodbo izmislili in da nimajo nobenih informacij o izginotju deklice. Deklice niso našli, kar je dodatno potrdilo, da je šlo za neresnično trditev. Zaradi širjenja lažnih informacij bodo proti osumljenim sproženi pravni postopki, kar vključuje nadaljnje ukrepanje s strani pristojnega tožilca.

Ta primer ne le da razkriva nevarnosti širjenja neresničnih informacij na družbenih omrežjih, ampak tudi poudarja pomen mednarodnega sodelovanja v boju proti kaznivim dejanjem. Policija nadaljuje iskanje dveletne Danke Ilić in poziva javnost, naj s kakršnimi koli informacijami o njenem izginotju prispeva k preiskavi.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Vir,video,foto: mup.rs

20
70 SEK