• C Novo mesto
  • 07:14
  • Pet, 27.01.2023

Policist Iztok Kustec ostal brez službe! Policija razkriva, zakaj so ga odpustili

Iztok Kustec, eden medijsko najbolj izpostavljenih policistov s svojimi objavami na facebooku čez dovoljeno mejo. Kot je sporočil Slovenskim novicam je dobil odpoved ob tem pa je prepričan, da se mu je z današnjo odpovedjo zaposlitve zgodila krivica. Kot je dejal , bo uporabil vsa pravna sredstva, da dokaže svoje nedolžnost. »Očitno ti je, ko skleneš pogodbo s policijo, odvzeta ustavna pravica po 39. členu ustave,« je njegov komentar za omenjeni časopis.

»Zoper policista PU Koper je zaradi ponavljajočih se kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja uveden postopek redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki še ni zaključen,« so ob tem zapisali s PU Koper.

OBJAVA, KI GA JE OČITNO STALA SLUŽBE

Slovenski policist  je pred dnevi na facebooku zapisal: »Ko 15 let treniraš skoraj vsak dan, se pripravljaš na nepredvidljive situacije, kako odreagirati v stresnih situacijah, studiraš metodiko, taktiko, porabiš pol družinskega proračuna za svoje kovinske igračke, nisi sprejet v specialno enoto, ker ti manjka en papir, a dobro ves, da mas ti to v sebi… Kljub vsemu vztrajaš v vsem tem cirkusu, za dve socialni pomoči. A enega lepega dne dobiš na mizo ponudbo, da izslediš, zapakiraš in dostaviš paket v Italijo na prevzem. O tem razmišljam, čeprav vem, da ne bi smel, a kaj vse se ne bi smelo pa se dela.« Ob tem je potrdil, da je s “paketom” mislil na družino Karner.