• C Novo mesto
  • 16:18
  • Sre, 12.06.2024

Policisti po tragediji svojega kolega: “Blaž, počivaj v miru!”

Zgodilo se je nekaj pred 6. uro zjutraj v garderobi policijske postaje, ko naj bi se 21-letnik in njegov 25-letni policijski kolega preoblačila.

NOVO MESTO, KRŠKO – „Danes mineva leto dni od nepredstavljive tragične nesreče, v kateri je življenje izgubil naš sodelavec Blaž Lesjak. Bil je srčen mladenič z izjemno življenjsko energijo, predano in z veliko delovne vneme je opravljal poklic policista,“ so zapisali na Policijski upravi Novo mesto, kjer so se spomnili tragediji.

„V naravi našega dela je, da se dnevno soočamo z različnimi izzivi, nepredvidljivostjo, stresom in nevarnostjo pri opravljanju svojih nalog. Tragični dogodki nas vedno znova opozarjajo, kako krhko je življenje, kako pomembno je, da cenimo vsak trenutek in znamo biti drug drugemu v oporo. Blažu so se danes z minuto molka poklonili njegovi sodelavke in sodelavci PP Krško. Odpravili so se na pokopališče v Vidmu pri Ptuju, kjer so v imenu vseh sodelavk in sodelavcev prižgali svečko in se srečali z njegovi najbližjimi. Blaž bo vedno del naše policijske družine, in ob tej žalostni obletnici se mu s spoštovanjem in hvaležnostjo priklanjamo. Njegov pogum, predanost in želja po pomoči so v nas pustili neizbrisen pečat. Blaž, počivaj v miru,“ so še dodali.

Zgodaj zjutraj

Spomnimo: lani, 5. decembra, je do prišlo nesreče na policijski postaji v Krškem, v kateri je zjutraj umrl policist, je prišlo, ker se je enemu izmed policistov v garderobi za preoblačenje sprožila pištola, naboj pa je zadel njegovega policijskega kolega, sicer tudi najboljšega prijatelja, je v izjavi za javnost povedal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Zgodilo se je nekaj pred 6. uro zjutraj v garderobi policijske postaje, ko naj bi se 21-letnik in njegov 25-letni policijski kolega preoblačila. Pri tem je prišlo do sprožitve pištole 21-letnika, krogla pa je zadela 25-letnika. Slednjemu so takoj na različne načine poskušali pomagati ostali policisti, prišli so tudi reševalci, a je v brežiški bolnišnici okoli 7. ure umrl.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: PU NM