Ponoči potres v Sloveniji, tu najmočnejše

13. jun. 2024, ob 08.07
Posodobljeno pred 2 mesecema
55
70 SEK

Leta 2024 je Slovenijo prizadelo več potresov, pri čemer je ARSO (Agencija Republike Slovenije za okolje) natančno spremljala in beležila dogodke.

KRŠKO – V četrtek, 13. junija 2024, ob 0.22 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,3 v bližini Krškega, 78 km vzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Krškega in bližnjih naselij. Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98), so sporočili z Agencije RS za okolje.

Leta 2024 je Slovenijo prizadelo več potresov, pri čemer je ARSO (Agencija Republike Slovenije za okolje) natančno spremljala in beležila dogodke.

Eden močnejših potresov je bil zabeležen 1. maja 2024 ob 5:38, z magnitudo 4,3, v bližini Plitviških jezer na Hrvaškem, približno 70 km jugovzhodno od Črnomlja. Ta potres so čutili prebivalci širšega območja jugovzhodne Slovenije, vendar intenziteta ni presegla IV. stopnje po Evropski potresni lestvici (EMS-98)​​.

Še en pomemben potres je bil zabeležen 9. januarja 2024 ob 1:02 v bližini Podljubelja, z magnitudo 3. Tudi ta potres so čutili prebivalci širšega območja, vendar ni povzročil večjih škod​ (N1)​.

  1. maja 2024 je potres z magnitudo 1,1 prizadel območje blizu Krškega, vendar ni presegel III. stopnje po EMS-98​.

ARSO potresi redno posodablja podatke in poziva prebivalce, ki so čutili potres, naj izpolnijo vprašalnik o potresu. Na ta način zbirajo dragocene informacije, ki pomagajo izboljšati razumevanje potresne dejavnosti v Sloveniji​.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Za več informacij in aktualne podatke o potresih obiščite spletno stran ARSO potresi.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

55
70 SEK