Ponoči prihaja sneg, meja sneženja bo relativno nizko!

07. mar. 2024, ob 19.22
47
70 SEK

Zvečer in ponoči bo še spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, ki bodo pogostejše v severnih in zahodnih krajih. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 metrov. Jutranje temperature bodo od -1 do 4, na Goriškem in ob morju okoli 6 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Meja sneženja bo tokrat zaradi nekoliko hladnejšega zraka v nižjih plasteh ozračja relativno nizko – med 500 in 700 m nadmorske višine. V soboto se bo nato hitro dvignila. Tekom današnjega večera ali jutrišnjega dne lahko tako ponekod po državi (glej karto) na tej meji pričakujemo manjše snežne plohe, ki pa bodo bolj “za dušo” ljubiteljev zime (ne pričakujte kakšne snežne odeje), ob tem zapiše vremenski portal neurje.si.

V petek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo rahle krajevne padavine, ki bodo verjetnejše v zahodnih krajih. Meja sneženja bo med 500 in 800 metrov nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto bo pretežno oblačno, rahle padavine se bodo od zahoda prehodno razširile nad večji del države. Popoldne bo dež oslabel in marsikje ponehal. Meja sneženja bo sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, čez dan pa se bo dvigovala. V nedeljo bo dež od zahoda zajel vso Slovenijo. Ob morju bo pihal jugo.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

N. D.; Foto: Shutterstock

47
70 SEK