Po prvi vročini nov šok: popoldan nam grozijo nove nevihte in debela toča

07. jun. 2024, ob 08.02
94
90 SEK

Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije.

LJUBLJANA – „Sončen in poletno topel petek s temperaturami do 31 stopinj Celzija se bo ponekod končal na najslabši možen način – z nevihtami in krajevnimi neurji. Severno od Slovenije v teh dneh valuje meja med zelo toplo afriško in občutno hladnejšo atlantsko zračno maso. Na tej meji predvsem ob popoldnevih nastajajo številne nevihte, ki preraščajo v krajevna neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in točo, ki je lokalno tudi precej debela. Neurja, ki bodo danes popoldne nastala v Avstriji, bodo proti večeru dosegla tudi Slovenijo. Nevihtni pas bo najprej prešel Koroško, Štajersko in Prekmurje, kasneje pa se bo lahko pomaknil nad Dolenjsko in Posavje. Kakšna nevihta bo lahko nastala tudi na Gorenjskem, drugod bo predvidoma ostalo suho,“ pa v svoji napovedi opozarja Meteoinfo Slovenija.

Kako kaže?

Danes bo dopoldne pretežno jasno, popoldne in zvečer bo predvsem na severu in severovzhodu nastalo nekaj neviht, ki bodo lahko tudi močnejše. Kakšna bo možna še v noči na soboto. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C, pa dodaja Arso v svoji napovedi.  Na meji med zračnima masama, ki je danes nad Alpami, je veliko energije za nastanek močnejših neviht in neurij z močnimi sunki vetra, nalivi in lokalno tudi precej debelo točo, opozarja in zapiše Siol.

Jutri bo delno jasno. Popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 25 do 31 °C.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

V nedeljo bo delno sončno, občasno bo povečana koprenasta oblačnost. Pihal bo jugozahodni veter. V ponedeljek bodo padavine od zahoda postopno zajele večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Malo hladneje bo.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Meteoinfo Slovenija

94
90 SEK