• 7.66C Novo mesto
  • 05:53
  • Pet, 29.05.2020

Porscheji, denar … Tako nekateri Romi živijo na Dolenjskem, nihče ne ve od kod jim denar

»Policijska uprava Ljubljana v letu 2019 beleži upad premoženjske kakor tudi druge kriminalitete. Enako tudi na območju Policijske postaje Kočevje. Varnostna situacija za območje Policijske postaje Kočevje in Policijske uprave Ljubljana je dobra in zanikamo navedbe, da je kriminal in vandalizem ušel izpod nadzora. Policija preiskuje vsa zaznana kazniva dejanja in obravnava storilce teh dejanj. Poudarjamo, da obravnave ali statistike ne vodimo na način, ki bi opredeljeval rasno, narodnostno ali versko pripadnost posameznih storilcev,« sporočajo s PU Ljubljana.

Kot poroča portal Nova24 so jim iz Šentjerneja razkrili, da Romi ne poznajo sramu, saj so se ob delu na črno obesijo tudi na socialni sistem in prejemajo vse vrste možnih socialnih transferjev. Zaradi velikega števila otrok so jim dodeljena tudi skoraj vsa socialna stanovanja »Eden od njih je kupil nov porsche. Vsi pa imajo nove avtomobile. Denar naj bi prišel iz Italije, ko so januarja oropali blindo denarja na avtocesti. V glavnem, daš 10.000 evrov, dobiš pa 15.000 evrov tistega denarja, ki je bil tam ukraden, saj so serijske številke vpisane in ga tako zdaj perejo,« navaja vir omenjeni omenjeni portal.

Pri tem so objavili še primer dveh Romov, ki se veselo fotografirata z dragimi avtomobili, kako sta prišla do luksuznega načina življenja, pa očitno nikogar ne zanima … Kakšne so vaše izkušnje?

NaDlani.si; Foto: facebook