Poškodovanih več ljudi v, pobegnili vojaški konji

24. apr. 2024, ob 14.45
23
70 SEK

London, danes – V središču Londona je zjutraj prišlo do resnega incidenta, ko je pet vojaških konj, ki služijo tudi kralju, zbezljalo med jutranjo vajo.

Eden izmed konj je bil močno okrvavljen. Incident se je zgodil, ko so konji nenadoma pobegnili in divjali po mestnih ulicah, kar je povzročilo nesreče na treh različnih lokacijah. Do zdaj je poškodovanih pet oseb. Reševalne ekipe so bile na kraju dogodka v manj kot minuti, a kljub hitremu odzivu so posledice resne.

Med divjim dirjanjem je en od konj trčil v avtomobil pred hotelom Clermont. Incidenti so se zgodili tudi v bližini turistično priljubljenega Tower Bridgea, kjer je območje pogosto polno obiskovalcev.

Policija je ob 10:55 po lokalnem času potrdila, da so ujeli vse pobegle živali. Tiskovni predstavnik vojske je izjavil, da so “vojaški konji med rutinsko vajo zjutraj nenadoma pobegnili. Vsi konji so zdaj najdeni in varno vrnjeni v tabor. Osebje in konji so bili poškodovani in že prejemajo zdravniško pomoč.”

Household Cavalry, ena najstarejših enot v britanski vojski, ki vključuje The Life Guards in The Blues & Royals, redno izvaja ceremonialne dolžnosti ob državnih in kraljevih priložnostih. Vsi člani enote se urijo v jahanju, saj je to ključna komponenta njihove službe, tako v operativnih kot v ceremonialnih enotah.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Zakaj je prišlo do izgube nadzora nad konji, še ni znano, preiskava pa je že v teku.

Vir: X

23
70 SEK