Poskus uboja zaradi spora glede telefona

17. apr. 2024, ob 10.00
Posodobljeno pred 2 mesecema
31
70 SEK

Včerajšnje sojenje na Povšetovi ulici je razkrilo šokantno zgodbo o nasilju in preživetju. Ludvik Knez, 58-letni invalid brez obeh nog in desne dlani, se je znašel na zatožni klopi zaradi poskusa uboja pet let mlajšega Vojka Brajdiča, ki se je zgodil sredi Ljubljane.

Knez, ki trenutno živi v Ljubljani, je pred sodnico Ireno Škulj Gradišar povedal svojo stran zgodbe. Po njegovih besedah je šlo za dramatičen zaplet zaradi telefona, ki si ga je želel kupiti. Dogodek se je odvil 17. oktobra lani, ko je Knez vzel denar iz društva za pomoč brezdomcem, kjer je shranjeval svoje finance. Brajdič, ki ga je opazil, ga je sledil do Kongresnega trga, kjer se je izmenjalo nekaj besed. Po Knezovih trditvah je Brajdič želel njegov stari telefon, vendar je Knez zavrnil njegovo prošnjo.

Kasneje je, po Knezovih besedah, Brajdiča iskal skupaj z znanko, vendar je bil oviran zaradi vozička. Ko je poskušal vrniti telefon, je prišlo do trenja, ki se je končalo z rezom, ki ga je naredil Knez z nožem. Kljub temu Knez trdi, da ni imel namena ubiti Brajdiča, temveč ga je želel zgolj prestrašiti.

Na sodišču je bilo zaslišanih več prič, ki so potrdile dogajanje, vendar se nekateri niso odzvali na vabilo. Medtem ko se zgodba nadaljuje pred sodiščem, se postavlja vprašanje, kako je prišlo do tako dramatičnega incidenta v središču Ljubljane.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

 

Vir foto: PU, www

31
70 SEK