Poslovil se je najmlajši igralec v zgodovini Chelsea

21. maj. 2024, ob 10.42
Posodobljeno pred 2 mesecema
30
100 SEK

V starosti 73 let nas je zapustil Ian “Chico” Hamilton, najmlajši igralec in strelec nogometnega kluba Chelsea. Nogometni svet se poklanja vezistu, ki je svoj vzdevek dobil po ameriškem jazz bobnarju, poroča Metropolitan. Hamilton je svojo kariero začel pri Chelsea leta 1955 in s 16 leti in 138 dnevi postal najmlajši igralec in strelec v zgodovini kluba.

Hamilton je debitiral proti Tottenhamu, kjer je takoj zadel in si prislužil primerjave z legendarnim Jimmyjem Greavsom. Kljub obetavnemu začetku je odigral le še štiri ligaške tekme za Chelsea, preden se je preselil v Southend, navaja britanski The Sun.

Najdlje je Hamilton igral za Aston Villo, kjer je zbral 208 nastopov in leta 1975 osvojil pokal. Poleg tega je igral tudi za Sheffield United, preden se je preselil v ZDA, kjer je svojo kariero končal.

Po upokojitvi je Hamilton ostal v Združenih državah Amerike in 17 let opravljal delo trenerja na srednji šoli Thomas Worthington v Ohiu. Njegov prispevek k nogometu se ni končal z igralsko kariero, saj je še naprej navdihoval mlade športnike kot trener.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Nogometni klubi po svetu izražajo svoje sožalje. “Vsi v Sheffield Unitedu smo žalostni zaradi smrti nekdanjega igralca Iana ‘Chica’ Hamiltona, ki je bil star 73 let,” je zapisano v izjavi kluba. Tudi drugi klubi in nogometni zvezdniki se poklanjajo spominu na igralca, ki je pustil globok pečat v zgodovini športa.

Ian “Chico” Hamilton bo ostal v spominu kot izjemno nadarjen igralec, ki je s svojim talentom in predanostjo navduševal navijače. Njegov prispevek k nogometu, tako na igrišču kot izven njega, bo za vedno zapisan v zgodovino. Nogometni svet se poslavlja od legende, ki je svoje življenje posvetila tej čudoviti igri.

Hamiltonovo življenje in kariera sta dokaz, da nogomet presega meje in da lahko posameznik s svojo strastjo in talentom navdihuje generacije. Njegova zapuščina bo živela naprej skozi vse, ki so imeli priložnost spoznati in ceniti njegovo delo in dosežke.

Priprava: NaDlani

Vir: X

30
100 SEK