• 12.17C Novo mesto
  • 02:34
  • Ned, 25.10.2020

Pouk v šolah bo letos potekal po modelu B!

Dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na facebooku objavila dopustniške utrinke oziroma bolje rečeno ideje za počitniško branje. Kot so zapisale Slovenske novice, se je tokrat  s pomembnimi sporočili obrnila na svoje sledilce. Ministrica si je z literaturo nabirala moči za jesen, ko jo čaka kopica dela, saj je bila sprejeta odločitev, kako bo potekalo novo šolsko leto.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=166401858322124&id=106663954295915

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=163942851901358&id=106663954295915

»V miru in zelo počasi jo berem do začetka velikega delovnega tedna. Prvi in pravi odgovor ter velik dar je, ko zmoremo dati veljavo iskrenim ljudem in potem, po katerih hodimo.🛤️📖💞 Pazite nase in na druge.😇« je zapisala.

 Septembra v šolo  vsi učenci in dijaki

Dela bo res, saj trenutno kaže, da se bodo lahko 1. septembra v šole vrnili vsi dijaki in učenci, a ob upoštevanju priporočil za preprečevanje okužb z novim koronavirusom, je na novinarski konferenci povedala ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Precej več bo po njenih besedah znano že po četrtkovi seji vlade, na kateri jih bo minister za zdravje Tomaž Gantar seznanil s celovito epidemiološko sliko. Na podlagi tega nato ministrica pričakuje, da bodo sprejeli “najboljše možne rešitve”.

Prvi šolski dan bi moral biti tako po njenih besedah tak kot vsi prejšnji prvi šolski dnevi, vendar “z dodatno previdnostjo, da gremo v šole zdravi in da spoštujemo priporočila”.

Model B

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je sicer ravnateljice in ravnatelje na današnji konferenci na Brdu pri Kranju, kjer je tudi potekala novinarska konferenca, seznanilo s posebno publikacijo. Ta vsebuje štiri možne modele izvajanja pouka v novem šolskem letu z navodili, kako ravnati in kaj upoštevati ob izvajanju posameznega modela. Vrnitev vseh učencev in dijakov v šole ob upoštevanju priporočil za preprečevanje okužb predvideva t. i. model B, ki predvideva omejitve takšne narave, da je zaradi prostorskih in kadrovskih omejitev še vedno mogoče izvajati vzgojno-izobraževalni proces.

NaDlani.si; Foto: facebook