Požar vozil na Bežigrajskem parkirišču

30. apr. 2024, ob 10.20
Posodobljeno pred 2 mesecema
32
70 SEK

Ljubljansko noč je zopet razburkalo dogajanje, ki je zahtevalo posredovanje gasilcev in policije. Malo pred polnočjo so ljubljanski policisti prejeli obvestilo o požaru na parkirišču v Bežigradu, kjer je zagorelo vozilo zaradi nepravilnega polnjenja akumulatorja.

Lastnik vozila je, po poročanju Policijske uprave (PU) Ljubljana, poskušal zagnati svoje vozilo z izpraznjenim akumulatorjem s pomočjo kablov iz drugega avtomobila. Pri tem je prišlo do kratkega stika in vozilo je hitro zajel ogenj. Požar se ni omejil zgolj na eno vozilo, ampak je ogenj zajel še dve sosednji vozili, kar je povzročilo veliko materialno škodo.

Gasilci so požar hitro lokalizirali in preprečili nadaljnje širjenje, a kljub hitremu posredovanju je nastalo za več tisoč evrov škode. K sreči v incidentu ni bil poškodovan nihče od udeleženih ali naključnih mimoidočih.

Policija nadaljuje s preiskavo dogodka in zbiranjem obvestil, saj obstaja sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Z ogledom kraja so bile zavarovane vse relevantne sledi, ki bodo pomagale pri nadaljnjem razjasnjevanju okoliščin, ki so pripeljale do nesrečnega dogodka.

Ta dogodek sledi drugemu podobnemu incidentu, ki se je zgodil v nedeljo zvečer na območju Šiške, kjer sta prav tako zagoreli dve vozili. V roku 24 ur so ljubljanski gasilci tako intervenirali že dvakrat zaradi požarov na vozilih, kar vzbuja skrb glede varnosti na parkiriščih.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

Prebivalci Ljubljane so pozvani, da sledijo varnostnim navodilom pri uporabi vozil in vzdrževanju avtomobilskih akumulatorjev, še posebej ko gre za njihovo polnjenje. S tem lahko preprečijo podobne incidente in zagotovijo varnost sebi in svojim vozilom.

32
70 SEK