Požare povzročene s polnjenjem e-koles

29. apr. 2024, ob 10.54
Posodobljeno pred 2 mesecema
7
70 SEK

Uporabniki električnih koles in skirojev so prejeli opozorilo o nevarnostih polnjenja naprav v zaprtih prostorih brez nadzora. Služba za požarno varnost Dorset in Wiltshire (DWFRS) je izdala to opozorilo po več incidentih, vključno s požarom v stanovanjski hiši.

Litij-ionske baterije, ki jih te naprave uporabljajo, shranjujejo znatno količino energije in lahko povzročijo požare, če se preveč segrejejo, so sporočili iz požarne službe. Graham Kewley iz DWFRS je poudaril, da nepravilna uporaba lahko povzroči eksplozivno silo.

Električna kolesa in skiroji postajajo vse bolj priljubljeni, s tem pa narašča tudi skrb za varnost, je dejal Kewley. “Lokalno sicer ne beležimo velikega števila incidentov, vendar opažamo porast. Razlog za to opozorilo je, da smo samo pretekli vikend zabeležili dva incidenta, povezana z baterijami električnih koles, eden izmed njih je povzročil znatno škodo na objektu,” je dodal.

Lastnike naprav pozivajo, naj poskrbijo za delujoče požarne alarme in razmislijo o namestitvi toplotnih alarmov tam, kjer so polnilne postaje locirane v garažah ali kuhinjah.

Prav tako jih opominjajo, naj baterije polnijo le, ko so budni in pozorni, tako da lahko hitro odreagirajo v primeru požara. “Eden izmed pomislekov, ki jih imamo, je, da če baterije niso pravilno shranjene, če se ne polnijo pravilno ali če se uporabljajo, ko so poškodovane, se energija sprošča na nekontroliran način,” je še dodal Kewley.

“To očitno lahko povzroči eksplozivno silo in znatne požare, ko se ta energija sprosti.”

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Vir: BBC

7
70 SEK